VepaDrentea strijdt met NS om Circular Award

Uit bijna 100 aanmeldingen hebben de vakjury’s zes finalisten gekozen die strijden om de Circular Awards 2021. Deze worden uitgereikt op maandag 1 februari tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. De zes finalisten zullen met een videopitch proberen de vakjury’s en het publiek te overtuigen.


De meest duurzame stoel ooit ontworpen en geproduceerd door VepaDrentea.

De zes finalisten laten allemaal zien dat bedrijven van alle groottes en (semi-)overheden op elk niveau circulaire impact kunnen maken mét een businessmodel of binnen budget.

Circular Awards 2021 – Categorie Business – Finalisten
NS: Na twintig jaar gebruik moderniseert NS 656 rijtuigen (type VIRM), waarbij 99 procent van de materialen een tweede leven krijgen – en niet minder dan 85 procent als ‘nieuw’ terugkomt.
VepaDrentea: Met de Hemp-collectie heeft VepaDrentea stoelen gemaakt met een kuip van een uniek biomateriaal van hennep en hars. Een technologische doorbraak is de ontwikkeling van de epoxyhars die functioneel equivalent én volledig recyclebaar is. Naar eigen zeggen is dit de duurzaamste stoel ooit ontworpen en geproduceerd.
Swapfiets: De startup uit Delft is begonnen fietsen aan te bieden als dienst en maakt nu de stap om de fietsen zelf 100 procent circulair te maken.

Bron: deweekvandecirculaireeconomie.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven