Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bruin is het nieuwe zwart"

Interieurstyliste Ilse Derks deelt tips en tricks

De winter grijs en grauw? Nergens voor nodig. Verschillende bruintinten en zachte aaibare stoffen zorgen voor een warm interieur. Interieurstylist Ilse Derks deelde eerder diverse interieur tips & tricks in haar interview met Woonfonds en nu ook met de lezers van Wonen 360.

Bruin is het nieuwe zwart
‘Van lichtbeige naar taupe: met bruin kunt u alle kanten op en eindeloos variëren! Mijn tip: combineer warme bruintinten met koelgrijze kleuren. Zo wordt het bruin nóg warmer van kleur. Ook leuk en verrassend: steenrood of aubergine mengen met een bruintint. Voor wie het nét even anders wilt.’

Laat uw vrouwelijke kant zien en kies voor ronde vormen
‘We gaan steeds meer vrouwelijkheid in het interieur zien, of beter gezegd: ronde vormen. Zoals ronde kussens, ronde bijzettafeltjes, enzovoorts. Dat is perfect voor de donkere maanden, want rond is gelijk zachter, waardoor een ruimte een warmere uitstraling krijgt.’

Maak een statement in het interieur
‘Of u nu voor een grote bank kiest, een XL-lamp of juist een opvallend schilderij: durf in uw huis voor een eyecatcher te kiezen! Dat geeft gelijk een robuust en eigenwijze indruk. Dit kunt u overigens ook bereiken door simpelweg grote planten te groeperen. Is ook dat too much? Ga dan eens voor gouden ornementen. Die zijn een stuk kleiner, maar vangen wel op subtiele wijze de aandacht. En als u helemaal trendy wilt zijn, ga dan bijvoorbeeld voor een gouden beeldje of kaarsenstandaard met een leeuw, nijpaard oe een ander exotisch dier. Het mag allemaal wat eigenzinniger.

Andere materialen: stof van ananas of brandnetels
‘Kussens, kleden en plaids in natuurlijke materialen zijn helemaal van nu. Denk daarbij ook eens aan alternatieve, duurzamere materialen. Zoals stoffen gemaakt van papier, of zelfs – jawel – ananas! En wat te denken van brandnetelstof, dat materiaal geeft een leuk natuurlijk effect, heel pluizig. En wol natuurlijk. Dat is zelfreinigend, onderhoudsvriendelijk én lekker warm aan de voeten.

Durf rebels te zijn
‘In het “Nieuwe Nu” zie je veel punkinvloeden. Oftewel: rebellie! Het draait erom dat het allemaal wat meer eigenzinniger mag, we ons meer mogen afzetten van wat ‘gewenst’ is. Schreeuwerige teksten op grote posters bijvoorbeeld en het gebruik van ruwe en grove materialen. Dat geeft een ruimte gelijk een rauwe, urban uitstraling. Wat ook helemaal bij deze trend past en ook nog milieuvriendelijk is: recycle plastic in uw meubels en decoratie.

Ilse Derks (52) is BNS Crisp interieurprofessional en werkt al bijna 10 jaar als interieurontwerper- en stylist. Qua interieuradvies is zij van mening: blijf bij jezelf en creëer je eigen stijl. ‘En huis is uw eigen spiegel. Het moet vooral een prettige leefomgeving zijn voor uzelf, niet voor de buren bij. Ik help graag om van uw huis echt een thuis te maken en stem me daarbij altijd af op de persoon en hun wensen.’

Meer over Ilse weten? Kijk dan op www.studioderks.nl

Over BNS Crisp
Kennis uitwisselen, kruisbestuiven en de verdere ontwikkeling van het vak zijn sleutelwoorden. Voor ruim 325 leden worden zowel on- als offline informatieve en inspirerende bijeenkomsten en events georganiseerd. Zowel voor nieuwkomers als voor de meer ervaren stylist. De leden vertegenwoordigen gezamenlijk een landelijk dekkend netwerk. Naast leden sluiten zich steeds vaker fabrikanten en retailers aan. Zo verwelkomde BNS Crisp vrij recent Minestry of Happy Walls, HB kurk en keramiek, Vesta als partner. BNS Crisp programmeert binnen de domeinen interieurstyling particulier en zakelijk, vastgoedstyling en groenstyling.

Publicatiedatum: