'IKEA-verkoper is bekendste amateur-weerman'

Farid El Mokkadem is een van de bekendste amateur-meteorologen die Facebook rijk is. Sinds 2015 plaatst hij elke dag een weersvoorspelling op zijn Facebook-pagina, die vandaag de dag door 180.000 mensen wordt gevolgd. De 35-jarige Ikea-verkoper van Marokkaanse afkomst heeft serieuze plannen om zich volledig te gaan wijden aan zijn passie. Dit meldt nieuwsplatform Bladna, dat het dagelijkse nieuws uit Marokko op de voet volgt.


FOTO FACEBOOK.

Op jonge leeftijd was Farid al gefascineerd door weersverschijnselen. In een interview met SudInfo vertelt hij dat zijn fascinatie voor het weer zo groot was dat hij alle tv-programma’s en documentaires heeft gezien die met het weer te maken hebben. "Toen ik klein was, was ik erg benieuwd naar wat er in de lucht gebeurde. Ik had ook een voorliefde voor wiskunde, waardoor ik graag mijn waarnemingen in grafieken plaatste, om tests te doen met een regenmeter. Door de jaren heen raakte ik geïnteresseerd en las ik veel boeken."

Farid dankt zijn bekendheid op sociale media aan de nauwkeurigheid van zijn weersvoorspellingen. Volgens de weer-fanaat is de precisie van zijn voorspellingen het resultaat van zijn constante honger naar informatie om het niveau van zijn werk te verhogen. In een periode dat hij werkeloos thuis zat, stelde zijn verloofde voor dat hij zijn eigen weerpagina op Facebook aan zou maken. "In het begin was het niet gemakkelijk om mijn pagina te laten groeien. Toen ik de komst van twee grote stormen juist had voorspeld, kreeg ik in één keer 15.000 abonnees."

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven