Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zecc Architecten bouwt voormalige garage om tot Steel Craft House

Zecc Architecten bouwt een voormalige garage om tot een met staal beklede woning in Utrecht. De studio ontwierp Steel Craft House, een zelfbouwproject in Utrecht waarbij een ​​oude garage om werd getoverd tot een kunstenaarswoning met een Corten-stalen gevel, aldus Dezeen.



De keuze voor cortenstaal is ook gemaakt uit liefde voor dit materiaal, aangezien de opdrachtgever van het Steel Craft House een staalkunstenaar in Utrecht is. Terwijl Zecc Architecten het ontwerp maakte, bouwde de opdrachtgever zelf het 95 vierkante meter grote Steel Craft House met behulp van vakmensen die ze kenden. Het project is in een tijdsbestek van bijna tien jaar voltooid.



Zecc Architecten en de opdrachtgever besloten het gebouw rond de bestaande structuur te ontwerpen in plaats van het te slopen en te vervangen door een duurzame nieuwbouw.

"Hergebruik, behoud en renovatie van het bestaande gebouw in plaats van sloop en verbouwing van een nieuw huis was de meest duurzame aanpak voor dit project", aldus project architect Marnix van der Meer.

Bron: Dezeen

Publicatiedatum: