Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roca Group neemt 75% aandelen Royo Group over

"We zijn nu wereldleider op gebied van badkamermeubels"

De Roca Group heeft een overeenkomst ondertekend waarmee de onderneming 75% van de aandelen in de Royo Group, Europees marktleider op het gebied van badkamermeubels, overneemt. Roca heeft 62% van de onderneming overgenomen van het Amerikaanse HIG en de familie Royo zal zelf 25% van het kapitaal in handen houden. De Royo Group heeft drie productielocaties in Spanje en Polen, en twee innovatiecentra. De onderneming produceert jaarlijks ongeveer één miljoen badkamermeubels, heeft 793 medewerkers en had in 2019 een omzet van 95 miljoen euro.

Dankzij deze overeenkomst worden de Roca Group en Royo, naar eigen zeggen, wereldleider op het gebied van badkamermeubels, met een wereldwijde omzet van meer dan 173 miljoen euro en een productie van bijna twee miljoen eenheden per jaar in negen productiecentra in Spanje, Portugal, Polen, Tsjechië, Rusland, China en Brazilië. Daarnaast consolideert de Roca Group zijn toonaangevende positie als ontwerper van badkamers en vergroot de onderneming haar marktaandeel in een sector die goed aansluit bij sanitaire tegels. De Roca Group werd bij deze transactie, die nog goedgekeurd moet worden door de Duitse en Poolse mededingingsautoriteiten, ondersteund door Alantra en Broseta.

Als onderdeel van de strategie van de Roca Group om gespecialiseerde expertisecentra voor verschillende productcategorieën binnen het badkamersegment op te zetten, zal de Royo Group het knooppunt worden voor de ontwikkeling van de meubels van de Roca Group, terwijl het bedrijf ook de commerciële ontwikkeling van zijn merken zal voortzetten.

Volgens Alberto Magrans, CEO van de Roca Group, ‘versterken we met deze overeenkomst de categorie van badkamermeubels, die cruciaal is voor onze sector, met een Europese marktleider die dezelfde visie heeft als wij en waar we de afgelopen 10 jaren nauw mee hebben samengewerkt. Door deze fusie kunnen we ons concurrentievermogen in het badkamersegment verder verbeteren en uitgroeien tot wereldmarktleider.’ Raúl Royo, CEO van de Royo Group, benadrukt dat ‘deze joint venture een belangrijke strategische alliantie is tussen de twee ondernemingen die de maximale betrokkenheid tussen beide partijen versterkt.’ ‘De overeenkomst met Roca, een van de grootste industriële groepen uit de badkamersector ter wereld, helpt ons om nóg toonaangevender en innovatiever te worden, waarbij we kunnen vertrouwen op de bijna 150 jaar aan ervaring die deze twee families in het badkamersegment hebben opgebouwd,’ voegt hij toe.

De Roca Group is actief in 170 landen met 81 productiecentra en 24.000 medewerkers over de hele wereld. In 2019 had de onderneming een omzet van 1.861 miljoen euro.

Over de ROCA GROUP
De Roca Group is een onderneming die zich bezighoudt met het ontwerp, de productie en de marketing van badkamerproducten en keramische vloer- en wandtegels voor architectuur, constructie en interieurontwerp. Het Spaanse familiebedrijf is marktleider in Europa, Zuid-Amerika, India en Rusland en is ook sterk vertegenwoordigd in China en de rest van Azië, het Midden-Oosten, Australië en Afrika. Hierdoor is het een wereldleider in deze sector.

Over de ROYO GROUP INTERNATIONAL BATHROOM
De RGIB werd opgericht in 1972 en is de grootste producent van badkamermeubels in Europa en marktleider in landen zoals Spanje, Frankrijk, Polen en Italië. De onderneming exporteert zijn producten naar meer dan 70 landen.

Meer informatie: 
Eric Meijer
06-22371455
eric.meijer@laufen.ch 

Publicatiedatum: