Bedrijf boekt vooruitgang met Corporate Social Responsibility

Leo v/d Velde: "Als Dekker zijn we trots op onze koppositie, die willen we graag vasthouden"

Werkbladen producent en keuken & sanitair groothandel Dekker Zevenhuizen BV kijkt verder dan omzetten en winsten. Het bedrijf, waar ruim 220 medewerkers werkzaam zijn, vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen ook heel belangrijk. In 2019 verscheen het eerste geverifieerde Corporate Social Responsibility (CSR) rapport. Daarna heeft het bedrijf op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bepaald niet stilgezeten en de nodige stappen gemaakt. Dat blijkt uit het zojuist verschenen MVO-rapport 2020. Op het gebied van verantwoord inkopen van natuursteen, werken met kwetsbare groepen en het creëren van werk- en leerervaringsplekken heeft Dekker vooruitgang geboekt.

Het CSR-rapport is opgesteld volgens de ISO2600 richtlijnen (Planet, People, Prosperity). Alle inspanningen van het bedrijf uit Zevenhuizen worden hierin uitvoerig belicht. Fira, dat staat voor Firmus Agnitio ("betrouwbare kennis") heeft ze volledig transparant in kaart gebracht en getoetst. Via MVO-register worden vervolgens de duurzaamheidsprestaties zichtbaar voor bedrijven, overheidsinstanties en andere stakeholders.

Toen Dekker Zevenhuizen (Dekker) in 1930 werd opgericht bestonden woorden als Corporate Social Responsibility nog niet, maar de intrinsieke motivatie om op een verantwoorde manier om te gaan met de maatschappij en het milieu wel. Dekker is er trots op dat ze al 90 jaar met beide benen in de maatschappij staat. Als 100% familiebedrijf met diepe wortels in de samenleving is dit gedachtegoed voor Dekker altijd een vanzelfsprekendheid geweest.

Het maatschappelijk bewustzijn omtrent dit thema wordt de laatste jaren steeds sterker en omdat de samenleving vragen stelt hoe bedrijven hier echt mee omgaan, besloot Dekker reeds in 2016 al haar initiatieven op het gebied van CSR in kaart te brengen en door een onafhankelijke instantie (Fira) te laten toetsen.

"Veel bedrijven zeggen dat duurzaamheid in hun DNA zit, maar bij Dekker Zevenhuizen is dat echt zo", liet Julia Chatelain (Director Reporting and Assurance voor het MVO-Register) al eerder weten. "Ze zijn in één keer op het hoogste niveau ingestapt en hun complete MVO rapport laat zien dat ze op alle relevante onderwerpen al jarenlang progressief sturen op duurzame producten, goed werkgeverschap en maatschappelijke bijdrage. Dekker behoort met dit rapport in één klap tot de koplopers in het MVO-Register.

"Als Dekker zijn we trots op deze koppositie en die willen we graag vasthouden. We gaan dan ook onze uiterste best doen om ook volgend jaar weer mooie resultaten op het gebied van CSR te realiseren", laat CEO Leo van der Velde weten.

Het rapport is hier te downloaden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven