Mede-eigenaar Richard Morée van PMP Furniture en NIX Design:

"We gaan stap voor stap een bekende speler worden in de projectmarkt"

Het is even wennen voor Richard Morée (53). Maanden achter elkaar heerste er topdrukte in de drie fabrieken en op de Zwijndrechtse vestiging van PMP Furniture B.V. en NIX Design. De orders stroomden binnen, levertijden van zo'n acht weken waren eerder regel dan uitzondering. Inmiddels hebben ook zijn bedrijven te dealen met de lockdown. "In je gedachten moet je jezelf steeds bijstellen." 

"Een paar maanden geleden konden we het werk bijna niet aan, intussen zien we het aantal orders aardig inzakken. Meubelzaken dicht, horeca gesloten. Maar aan de andere kant biedt het ons de kans om aan andere zaken te werken waar we in het afgelopen jaar nauwelijks aan toe kwamen. Kunnen we straks weer met een schone lei verder", vertelt Richard, die samen met Jeroen Pruijssers aan het roer staat van beide bedrijven.

PMP Furniture B.V. is door de twee in 1993 opgericht en vindt zijn oorsprong in de retail. "De vader van Jeroen had een meubelzaak, waar ik ook kwam te werken. Na een jaar of twee zijn we voor onszelf begonnen. Van lieverlee gingen we steeds meer zelf produceren. In de afgelopen 27 jaar is ons bedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererende meubelfabrikant met drie fabrieken in Polen en een klantenkring van over de hele wereld."

Maatwerk
Maatwerk leveren tegen een competitieve prijs is speerpunt van de bedrijfsstrategie. Een groot modellenaanbod dat zich met 700 stof- en leerkleuren laat combineren, maakt het plaatje compleet. "700 verschillende stoffen, het slaat eigenlijk nergens op. Is veel te veel", zegt Richard met zijn Rotterdamse nuchterheid. "Maar mede daardoor kunnen we wel altijd maatwerk leveren. Niet alleen op het gebied van kleuren, ook wat lengtes en breedtes betreft. Wil je een bank van 20 meter lang en een zithoogte van 65 cm? Nou, dan produceren we die. Wat je wil, dat kan. Het is niet voor niets dat Van der Valk een van onze grootste klanten is. Daar is haast alles maatwerk. En omdat we drie fabrieken bezitten, kunnen we snel schakelen."

Richard Morée toont een afbeelding van de nieuwbouw, die pal naast het huidige bedrijfspand moet komen.

Nieuwbouw
PMP en NIX Design wachten ergens in het komende jaar op nieuwbouw, waarmee ze een nieuwe stap kunnen zetten in de gestage groei van de bijna 30 jaar oude firma. "Daar is de nieuwbouw gepland", wijst Richard door het raam naar buiten, naar een groen veld pal naast het huidige bedrijfspand. Onderwijl laat hij artist impressions zien van het nieuw te bouwen pand. Wat direct opvalt is het vele glas dat (aan de noordkant) gebruikt wordt. PMP en NIX Design staan voor transparante bedrijven; eerlijk zaken doen staat hoog in het vaandel. Dat willen ze ook uitstralen.
Voor het personeel wordt goed gezorgd. In de nieuwbouw wordt een sportzaal gebouwd waar onder meer yoga en boksles wordt gegeven. Daarnaast beschikt het over de nodige flexplekken, om thuiswerken aan te moedigen. "Dan houden we meer ruimte over voor onze 2400 m2 grote showroom", grapt Richard.

Beleving
In het nieuwe bedrijfspand staat beleving centraal. Events worden er straks gehouden. Complete hotelkamers nagebouwd. Ook komt er een etage met sfeerwinkels. Uiteindelijk gaan die twee stijlen wel door elkaar heen lopen. "De showroom in De Woonindustrie in Nieuwegein is momenteel vooral voor winkeliers bedoeld, hier in Zwijndrecht draait het vooral om projecten. In de nabije toekomst willen we beide stijlen meer samenbrengen.
We hebben er in het verleden wel eens over nagedacht om onder één naam verder te gaan. Maar wat moet het dan worden? PMP Furniture is het moederbedrijf en vooral (op beurzen) bekend in het buitenland, NIX Design onder winkeliers in Nederland. Dus we laten het maar zo... Toen we een kleine 20 jaar met NIX Design startten, wisten we ook geen naam te verzinnen. Als geintje is het NIX geworden, met in ons achterhoofd dat je met NIX wel heel veel kunt qua reclame-uitingen", legt Richard uit.

Een blik in hotel Merici, waar PMP restaurant George’s inrichtte.

Klein avontuur
Beide bedrijven houden in Nederland zo'n 30 mensen aan het werk en op de Poolse fabrieken meer dan 220. "Als je begint, start je een klein avontuur. Daarna word je groter en groter. Op een gegeven moment sta je daar bij stil en denk je: wauw! Eigenlijk besef je het niet dat je als bedrijf zo hard groeit. Het vizier staat altijd op de toekomst gericht. In het komende jaar presenteren we tal van nieuwe modellen. Hopelijk is de lockdown spoedig voorbij. Kunnen we weer vol gas verder. Waar we over vijf jaar willen staan? Eigenlijk groeien we altijd door, maar op de projectmarkt gaan we stap voor stap een bekende speler worden", kondigt Richard aan. "We hebben het er al druk zat mee, maar kunnen op dat gebied nog een mooie groei realiseren", zegt hij tot besluit.

Aan de Horecava nam PMP Furniture de laatste twee edities deel.

Meer informatie:
PMP Furniture B.V. & NIX Design
Pascalstraat 13
3335 LS  Zwijndrecht
+31 (78) 6132627 (PMP)
studio@pmpfurniture.com 
www.pmpfurniture.com 
0800-4444567 (NIX)
info@nixdesign.nl 
www.nixdesign.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven