Grootste overdekte markt van de Benelux sluit definitief de deuren

Meer dan 15.000 artikelen onder de hamer

De volledige inboedel van De Zwarte Markt in Tessenderlo - de grootste overdekte markt van de Benelux - gaat onder de hamer. Meer dan 15.000 artikelen, waaronder de nodige meubels en tal van andere interieurproducten, worden via veilinghuis Belga in Lummen verkocht. 

Na 37 jaar houdt De Zwarte Markt, een populaire rommelmarkt met meer dan duizend standhouders, ermee op. FOTO IANNE FELKER/DREAMSTIME.COM

Het coronavirus en de door de Belgische overheid opgelegde beperkingen zijn de reden om de deuren te sluiten. "Doordat De Zwarte Markt aangezien wordt als evenement mochten wij in juni van 2020 niet terug opengaan. Vier maanden geleden hebben wij vernomen dat De Zwarte Markt terug mocht opengaan onder strenge voorwaarden. Voorwaarden die wij ontegensprekelijk begrijpen, maar door het beperkt aantal bezoekers dat wij nog maar ontvangen zou dit voor de standhouders op De Zwarte Markt onleefbaar zijn. Half oktober is dan de 2e lockdown gekomen en als de cijfers nog verslechteren zal er een 3e lockdown komen. Doordat De Zwarte Markt als evenement gezien wordt, moeten wij de vraag stellen wanneer zal De Zwarte Markt terug of kunnen opengaan. In mei 2021 misschien, of juli of oktober, als iedere inwoner in België zijn vaccin gekregen heeft? En na de corona? Welke invloed zal dit hebben op het toerisme en op massavertoningen? We weten het niet. Wij hebben dan ook beslist, hoe spijtig deze beslissing ook is, om De Zwarte Markt niet meer te heropenen", meldt de organisatie op Facebook.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven