Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klassieke serie Thonet wordt uitgebreid

Thonet voegt nieuwe modellen toe aan de succesvolle S 43 serie. Het minimalistische ontwerp van Mart Stam uit 1931 wordt nu ook uitgebracht als draaistoel S 43 Atelier en als barkruk S 43 H (75 cm) en S 43 HT (65 cm). De S 43 serie is hiermee zeer geschikt voor flexibele kantooromgevingen, de thuiswerkplek en vele andere toepassingen. Thonet breidt serie S 43 uit met een barkruk en een draaistoel, naar wens met kussen voor meer comfort. Het gaat daarbij niet alleen om nieuwe functies en nieuwe vormen. Als eettafelstoel, bureaustoel en barkruk voor thuis of voor de inrichting van horecagelegenheden en kantoren, deze serie maakt het mogelijk om eenheid te creëren.



Thonet klassiekers zijn cultureel erfgoed. Ze staan voor doorleefd en generatie overstijgend design, een lange levensduur en flexibiliteit. Nadat eerder de iconische serie S 32 van Marcel Breuer werd aangevuld met draaistoel S 64 Atelier en twee barkrukken, presenteert Thonet nu de volgende serie sledestoelen. De nieuwe draaistoel S 43 Atelier is de optimale werkstoel voor iedereen die een betaalbaar en duurzaam designproduct met meerwaarde zoekt. De 'achterpootloze buisframe stoel' S 43, een ontwerp van Mart Stam uit 1931, heeft met zijn tijdloze vormgeving geschiedenis geschreven. De zuivere, ingetogen vorm van de sledestoel leeft voort in de nieuwe modellen. Eenvoud in esthetiek en materiaal en een helder lijnenspel kenmerken zowel de draaistoel als de nieuwe barkrukken. Thuiswerkplek of designstudio, start-up, architectenbureau of multi-functionele kantoorruimte: de S 43 Atelier past overal waar mobiliteit en flexibiliteit kernbegrippen zijn. Met zijn actieve, agile karakter doorbreekt de draaibare kruisvoet met vijf poten en wieltjes statische omgevingen. Nog comfortabeler zijn de varianten met armleuningen en kussen.



Bij de nieuwe barkrukken S 43 H (75 cm) en S 43 HT (65 cm) is de achterpootloze constructie van de sledestoel behouden. Terughoudend en elegant geven ze cachet aan bars en statafels, thuis, in lounges en wachtkamers, in de horeca of in moderne en flexibele kantoorruimtes. In combinatie met de andere modellen van serie S 43 kunnen zo complete kantoorlandschappen worden gecreëerd met verschillende hoogten en varianten. Alle modellen van serie S 43 hebben een frame van gebogen stalen buizen, naar keuze verchroomd of gelakt. Zitting en rugleuning zijn gemaakt van voorgevormd multiplex (beuken en eiken, gebeitst of gelakt).

Meer informatie:
Thonet
www.thonet.de 

Publicatiedatum: