'Schaarste aan zeecontainers laat de prijs flink omhoog schieten'

Pottery Pots heeft het lastig. De internationale groothandel in bloempotten, plantenbakken en aanverwante producten is logistiek gezien afhankelijk van containertransport. "Als gevolg van covid-19 heerst een schaarse capaciteit aan zeecontainers en de prijs hiervan is daardoor flink omhoog geschoten, waardoor ook wij in een gevaarlijk vaarwater terecht komen", laat algemeen directeur Tycho Schafraad weten.

Er zijn minder containers naar Europa verscheept. FOTO DREAMSTIME / SIWABUD VEERAPAISARN

In een mailing aan klanten meldt Schafraad dat de voornaamste oorzaak hiervan is het stilvallen van de export uit China afgelopen jaar, omdat door de strikte aanpak van het coronavirus fabrieken en transportbedrijven zijn platgelegd. "Hierdoor zijn er minder containers naar Europa verscheept. Er zijn dus een stuk minder containers aanwezig in Europa, wat er toe leidt dat wanneer Pottery Pots een container nodig heeft om artikelen te verschepen, deze lastiger te krijgen is of enkel voor de hoofdprijs.

""Deze ontwikkeling binnen de containertransport staat eigenlijk lijnrecht tegenover onze voorraden", vervolgt de oprichter van Pottery Pots. "Wij hebben genoeg voorraden en willen iedereen op een zo snel en op de best mogelijke manier blijven bedienen. Dit jaar komen er een hoop mooie nieuwe collecties binnen die wij u zo snel mogelijk willen toesturen. Helaas moeten we om dit te kunnen blijven doen een aantal prijswijzigingen doorvoeren in ons 2021 prijsbeleid", aldus Schafraad, die hoopt op begrip van zijn klanten en daarnaast nogmaals benadrukt dat er verder niks veranderd. "Wij hebben genoeg voorraad."

Pottery Pots is een jong Nederlands bedrijf dat hoogwaardige plantenbakken, tuinmeubilair, accessoires en aanverwante producten voor huis, tuin, kantoor en openbare ruimtes ontwikkelt en verkoopt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalsmeer, vlakbij de bloemenveiling. Haar producten worden bij meer dan 1000 verkooppunten wereldwijd verkocht.

Pottery Pots is in 2008 opgericht door de broers Tycho en Isan Schafraad en heeft sindsdien een flinke groei doorgemaakt. Design bereikbaar maken is de missie van de broers.

Meer informatie:
Pottery Pots Nederland 
Legmeerdijk 281 
1432 KC Aalsmeer
+31 (0)88 445 6600
www.potterypots.nl 
sales@potterypots.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven