Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Present Time lanceert voorjaarscollectie 2021

Bij Present Time, groothandel in onder andere designklokken, verlichting, klein meubilair en home deco, wordt een nieuwe koers gevaren in 2021. Storytelling wordt een grote pijler voor het bedrijf uit Almere. Het jaar is afgetrapt met ruim 300 nieuwe producten, verdeeld in twee verschillende thema's.

Binnen de collectie zijn de invloeden van de Deense CEO Birger Nielsen duidelijk terug te zien. De merken die Present Time voert - Karlsson, Leitmotiv en PT - zijn een combinatie van Nederlands design en een Scandinavisch tintje.


Links Designed by Armando met rechts de Elegant Earth & Arctic Air.

Elegant Earth & Arctic Air
De nieuwe producten worden aan de hand van kleur en materiaal gescheiden in twee thema's. Het eerste is Elegant Earth en bouwt voort op de thema's Urban Elegance en Native Nomads van vorig jaar. Voornamelijk de warme aardetinten staan hier centraal.

De keuze voor Arctic Air is wat opvallender. De afgelopen jaren is er namelijk hoofdzakelijk aandacht geweest voor de warme tinten, maar bij Present Time wordt opgemerkt dat er ook meer behoefte is aan de koelere tinten.

"Ook wij hebben ons de afgelopen jaren gericht op warme kleuren, maar dit jaar voegen we hier een aantal nieuwe kleuren aan toe. Binnen het Arctic Air thema is veel grijs terug te vinden. Deze tinten komen goed tot hun recht als ze gecombineerd worden met een verrassende kleur zoals paars, olijfgroen of blauw", vertelt Dunja Dirksen van Present Time.

De producten voor dit voorjaar van Present Time zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Door items met elkaar te combineren, kunnen er meerdere sferen of thema’s gecreëerd worden. 



Personalisatie
Sinds kort is Influencer en graphic designer Iris Dijkers (afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam) werkzaam bij Present Time en zij heeft een belangrijke rol gekregen binnen het ontwerpen van de collecties. "Zelf vind ik personalisatie erg belangrijk binnen mijn interieur. Met dit idee zijn we naar de nieuwe collectie gaan kijken. Hoe kunnen wij dit terugbrengen in het interieur van onze eindklanten door storytelling", vertelt Iris.

Designer Armando Breeveeld vult aan: "De klokken van Karlsson, de verlichting van Leitmotiv en de home accessoires van PT sluiten naadloos bij elkaar aan. Alle drie de merken zijn in de kleuren van onze thema’s Elegant Earth & Arctic Air verkrijgbaar, waardoor ze goed te combineren zijn. Hierdoor kan het interieur van iemand volledig gepersonaliseerd worden."


De wall art designed by Iris.

“De prints die ik heb gecreëerd vallen ook binnen de personalisatie trend, je kunt je interieur hiermee een mooi persoonlijk tintje geven. De prints zijn te vinden in de collectie van PT", aldus Iris.

De producten zijn naar verwachting vanaf februari/maart in de winkel verkrijgbaar, maar al wel te bezichtigen in de nieuwe catalogus.

Meer informatie
Present Time
Televisieweg 60
1322 AM Almere
+31 (0) 36 535 8888 
info@presenttime.com
www.presenttime.com