Duurzame estafette van BNS Crisp

Duurzaam denken en vooral doen is niet meer weg te denken uit onze samenleving. BNS Crisp ambassadeur duurzaamheid, Heidi Willems, deelt graag haar duurzame parels. Dat is de achterliggende gedachte achter de duurzame estafette die BNS Crisp in 2020 is opgestart. Deze keer komt polyvalent designer, Louise Cohen aan het woord.

Vijf jaar geleden wilde Louise nog een stap verder gaan en heeft het besluit genomen om voor nieuwe ontwerpen geen nieuwe materialen te gebruiken."Het is natuurlijk al duidelijk dat we samen de wereld gaan verbeteren, zo goed mogelijk werken met de materialen die er al zijn en dat we zorgvuldig met mens en milieu omgaan. De afgelopen 25 jaar heeft zij als polyvalent designer maatschappelijk verantwoord ondernomen (MVO). Dat betekent eigenlijk dat ik, zonder er de nadruk op te leggen, duurzaam aan het werk was. Haar uitgangspunt is altijd dat je het beste mensen mee kunt nemen door je ontwerp gewoon woest aantrekkelijk te maken, de rest volgt dan vanzelf."

"Zo zijn mijn monumentale en modulaire LAMPSHAPES al jaren Cradle to Cradle (C2C). Alle materialen zijn dus weer als oorspronkelijke grondstof te gebruiken. Dat geldt ook voor de IRON CURTAINS, die speciaal voor mij geweven worden van roestvast staal. De HAPPY UPCYCLE CURTAINS worden volgens mijn designrecept uitgevoerd in effen velours of mixed fabrics van A-keus restmaterialen van “A House of Happiness”. En de ICEBREAKERS, groot of klein, worden alleen nog gemaakt met gerecycled acryl. Opdrachtgevers weten hier vaak niets van. Het speelt meestal ook niet, omdat ontwerpen over het algemeen tientallen jaren blijven hangen, een andere vorm van duurzaamheid. De modulaire LIFE IS GREAT vuur-en-grill tafel gaat daarom generaties lang mee. Het zoontje van een nieuwe eigenaar vroeg zich al bezorgd af wie van de kinderen de tafel later zou erven…"

"Vijf jaar geleden wilde ik nog een stap verder gaan en heb ik het besluit genomen om voor nieuwe ontwerpen geen nieuwe materialen te gebruiken. In 2003 had ik al een analyse gemaakt bij de eerste kringloopketens van degelijk spul dat als afval vernietigd wordt (1 kilo afval = 1 kilo CO2). De eerste aanzet naar het aantrekkelijk maken van dit overschot stamt uit die tijd. Toen in 2017 de Recycle Boulevard in Leeuwarden werd geopend kwam alles opeens samen."

BNS Crisp leden kunnen de volledige groene estafette in de trendbibliotheek lezen.

Over BNS Crisp
Kennis uitwisselen, kruisbestuiven en de verdere ontwikkeling van het vak zijn sleutelwoorden. Voor ruim 325 leden worden zowel on- als offline informatieve en inspirerende bijeenkomsten en events georganiseerd. Zowel voor nieuwkomers als voor de meer ervaren stylist. De leden vertegenwoordigen gezamenlijk een landelijk dekkend netwerk. Naast leden sluiten zich steeds vaker fabrikanten en retailers aan. Zo verwelkomde BNS Crisp vrij recent Minestry of Happy Walls, HB kurk en keramiek, Vesta als partner. BNS Crisp programmeert binnen de domeinen interieurstyling particulier en zakelijk, vastgoedstyling en groenstyling.

Meer informatie:
BNS Crisp
www.bnscrisp.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven