Diego van Gogh, commercieel manager Goelst:

"De omzet in gemotoriseerde railsystemen blijft ook voor 2021 in een streep recht omhoog gaan"

De specialist in gemotoriseerde gordijnrails blijft zich doorontwikkelen en brengt binnenkort innovaties op de markt. Goelst heeft al 18 jaar een eigen R&D afdeling en beschikt over diverse patenten en modelbeschermingen. De coronacrisis heeft ook zeker wel zijn impact gehad, maar het bedrijf kijkt met vertrouwen en enthousiasme uit naar de ontwikkelingen voor 2021, aldus commercieel manager Diego van Gogh.

Beknopte geschiedenis
Goelst begon in 1978 als een eenmanszaak in interieurproducten, opgestart door Rolf E. Goelst. Al na een jaar breidde het bedrijfje het assortiment uit met een gordijnrailprogramma onder de naam G-Rail. In de daaropvolgende jaren groeide Goelst uit tot een gerespecteerd bedrijf, waarbij het assortiment gordijnrails werd uitgebreid en geavanceerder werd. In de zorgsector werd Goelst de standaardleverancier voor separatierail, een rol die het bedrijf tot op de dag van vandaag vervult.

In 2001 werd door Goelst een revolutionair elektrisch gordijnrailsysteem op de markt gebracht. Nadat ontwikkelingen op dat gebied al jaren stil hadden gestaan, kwam Goelst met een stekkerklaar laag voltage systeem, super stil, met elektronische eindposities en standaard afstandsbediening. Inmiddels door vele fabrikanten gekopieerd. Ook de 2900 serie smalspoor-meerspoor hotel rail is een uitvinding van Goelst. In 2012 is Goelst overgenomen door de STAS picture hanging systems.

Volgens commercieel manager Diego van Gogh is de vraag naar gemotoriseerde gordijnsystemen enorm toegenomen de laatste jaren. ''Deze omzetlijn gaat in een streep recht omhoog. Goelst speelt hierop in door een unieke service aan te bieden, door middel van een eigen montageservice. Ook de productie van het (gerecycled) aluminium hebben we in eigen hand en wordt veelal in Nederland geproduceerd. De accessoires om de systemen compleet te maken worden ook geheel in eigen huis door onze spuitgietafdeling gemaakt, in Ede. Deze machines hebben we in 2019 volledig vernieuwd naar de meest moderne technieken.”

Goelst is ondertussen wereldwijd actief in ruim 45 landen. ''De grootste exportmarkten zijn België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Dit gaat met name via de distributiepartners. Uniek is dat wij in elke taal een mini website hebben. Onze exclusieve agenten kunnen hierop schakelen en daar krijgen we veel vraag uit.''

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Goelst heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. "Wij produceren voornamelijk in Nederland en in Europese landen, volgens de strengste milieunormen. Dit houdt ook in dat we oog hebben voor onze CO2 Footprint. Uiteraard streven we naar zo min mogelijk CO2 uitstoot."
Goelst waakt continue over de kwaliteit van alle producten. "Door onze hoge kwaliteitseisen in combinatie met het maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben we gekozen om niet te produceren in lageloonlanden." Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij Goelst kansen on hun talenten te ontwikkelen.

Corona
Sinds maart 2020 wordt de gehele wereld geteisterd door het coronavirus dat zich razendsnel verspreidde. Dit had uiteraard ook invloed op de economie. Gelukkig heeft Goelst er volgens Diego niet heel veel last van gehad. ''Ondanks de corona hebben we een redelijk goed jaar gehad in 2020. De zorgsector is een van onze grootste afzetmarkten en dat is net waar vorig jaar veel de aandacht naar uit ging. Met de export hebben we zeker wel een klap gehad.
Het jaar 2020 was absoluut niet conform verwachting, toch sluiten we het jaar met een tevreden gevoel af.''

''Komend jaar verwachten we dat de groei die we bedacht of gepland hadden voor 2020 zich nu gaan inzetten. De economie is als het ware op pauze gezet. We hebben er vertrouwen in dat de achterstand van vorig jaar weer zijn gang gaat vinden in het nieuwe jaar, met name in de exportmarkt. In Nederland blijven we doorgroeien en de export blijft aantrekken, met name in de gemotoriseerde systemen."

Ook is Goelst bezig een productconfigurator te ontwikkelen om hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. ''Er zijn zoveel opties en mogelijkheden die je kan maken. Wij denken dat deze configurator hierbij ondersteuning kan geven, waardoor de klant sneller en deskundig hulp hierbij kan krijgen. Er komt toch meer kijken bij gordijnrails kopen dan mensen hierbij stilstaan", besluit Diego. 

Meer informatie:
Goelst
info@goelst.nl
www.goelst.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven