"Platte bouwtekeningen zijn helaas niet echt sexy"

Ontwerpen van gewenste verbouwing makkelijker te zien in Virtual Reality

Het gloednieuwe tv-programma ‘De Perfecte Verbouwing’ is begin januari van start gegaan op RTL 4. Niemand minder dan Nicolette Kluijver verzorgt de presentatie van dit nieuwe format waarbij deelnemers de ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien krijgen in Virtual Reality (VR).

De huizenmarkt in Nederland staat momenteel compleet op z’n kop. Woningen worden voor torenhoge prijzen online gezet en dan nog wordt er vaak een hoger bedrag geboden door potentiële kopers. Veel mensen overwegen dan ook om het eigen knusse stulpje te verbouwen tot een klein paleis in plaats van een nieuw huis te kopen.

Alvast door je verbouwde huis lopen
Platte bouwtekeningen zijn helaas niet echt sexy en mensen vinden het vaak lastig om daar doorheen te kijken. Daarnaast is het voor veel mensen moeilijk om nieuwe ruimtes te visualiseren. In De Perfecte Verbouwing wordt dan ook gebruik gemaakt van Virtual Reality waardoor kandidaten door hun huis heen kunnen lopen en kunnen zien wat er qua design allemaal mogelijk is.

Naast het feit dat het heel makkelijk is om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken heeft het gebruik van Virtual- of Augmented Reality in de architectuur nog veel meer voordelen;

Minder fouten
Bouwtekeningen in 3D zijn vaak een fijn hulpmiddel voor de architect. Doordat je virtueel door de woning kunt lopen weet je zeker dat alles tot in de puntjes doordacht is en er geen kleine foutjes in de tekeningen zitten. De faalkosten van een verbouwing liggen vaak rond de 10%. Bij het gebruik van bouwtekeningen in 3D dalen deze kosten met wel 8%!

Het virtuele ontwerp geeft de klant ook de mogelijkheid om gerichte en waardevolle feedback te geven. Alles is 100% inzichtelijk en enorm goed te bekijken. Er kan makkelijk worden aangegeven wat klanten graag anders zien of waar ze juist heel enthousiast van worden.

Dit kan ook voor jouw bedrijf
Een verbouwing beleven met Virtual en Augmented Reality is dus leuk en zeer efficiënt. Bij StickyLock snappen we heel goed dat je je als architect misschien afvraagt hoe jouw bouwtekening hier nou op aansluit? Dat is heel simpel: Maak van jouw bouwtekening een Augmented Reality beleving en bekijk deze in 3D. Op de bouwtekening is namelijk alles veel gedetailleerder uitgewerkt en nu dus ook van alle kanten te bekijken!

Wil jij jouw platte bouwtekening ook tot leven brengen? Wij kunnen dit uiteraard voor je regelen! Neem contact met ons op zodat we persoonlijk voor jou aan de slag kunnen gaan. Help ook jouw klanten met het visualiseren.

Je kunt ons bereiken via mail: info@stickylock.com of geef even een belletje op +31 (0)20 894 6434.

Meer informatie:
Sticky Lock
www.stickylock.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven