Visgraatvloer en zwarte stopcontacten: 'Alle huizen gaan op elkaar lijken'

Een visgraatvloer, zwarte stalen deuren en een schilderij van het Meisje met de parel. Dat is alles waar de huizenkoper anno 2021 naar op zoek is, zo blijkt uit het Instagram-account Funda Makeovers meldt RTL Nieuws. De geflipte woningen hebben opvallend vaak dezelfde meubels en details.


'Alle woningen lijken op elkaar.' FOTO FUNDA MAKEOVERS

Het Instagramaccount Funda Makeovers is een hit op het medium. Inmiddels heeft het account meer dan 240.000 volgers. Op het account zijn foto's te zien van door investeerders opgekochte huizen die ze renoveren en opnieuw aanbieden. 

Beitske de Jong is het Instagramaccount gestart toen ze zelf een woning zocht. "Ik kwam meerdere keren per dag huizen tegen die in korte tijd volledig zijn veranderd en vervolgens opnieuw op de markt komen. Ze zijn er door het hele land, maar vooral in de Randstad zijn het er veel", vertelt ze aan EditieNL.

Al die huizen lijken verdacht veel op elkaar. "Ze hebben een zwarte keuken, zwarte kozijnen en zwarte stopcontacten. En een visgraatvloer." Sommige woningen zijn niet alleen geflipt, maar ook gestaged: dan wordt het huis ook ingericht zodat het er beter uitziet. "In een leeg huis is het toch moeilijker de ruimte te beoordelen."

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven