'Latjesakoestiek is de trend'

Pollet Group gespecialiseerd in onder andere waterbehandeling met wereldwijde activiteiten heeft in Waregem geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantorencomplex met verschillende vergaderzalen. 

Ontwerp werd gemaakt door Atelier voor architectuur Maes & De Busschere en Interieur architecte Stephanie Laporte. Het resultaat is een zeer strak tijdloos gebouw met houtaccent lateffect zowel  binnen en buiten.


Print acoustics by Triplaco.

Van bij ontwerp was voor bouwheer en architect het akoestisch comfort van groot belang in dit nieuw kantoorgebouw. Voor een correcte nagalm in de grotere ruimtes  vonden de bouwheer met hulp van architecten en akoestisch advies leverancier een ideale akoestische en esthetische gewenste oplossing in een Type Z plaatproduct van Print acoustics by Triplaco. 

Deze plaat, met een kern van zwarte waterwerende MDF heeft een zichtbare  dam van ongeveer 23mm en dieperliggende zwarte groef van ongeveer 9mm breedte waardoor een repetitief lateffect ontstaat. Door de uit as verlegde achtergroeven van plaat kan invallend geluid in en door de plaat dringen en zo wordt het geluid geabsorbeerd, zonder dat dit visueel merkbaar is. Een aangenaam gespreksklimaat wordt hierdoor bekomen in de zeer monumentale inkomruimtes  en grotere vergaderruimtes.

In dit gebouw werd type Z akoestisch plaatproduct ook toegepast op binnendeuren. Deze bekleding zorgt ervoor dat een binnendeur perfect in vlak van een muur kan geplaatst worden en voor zeer strak geheel zorgt.Toplaag in deze realisatie was een houtimitatie HPL 0.9mm dik van Abet laminati (Ref 1396ROT). Het product Type Z kan ook verkregen worden met een echt houtfineer toplaag van Decospan.

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.


Print acoustics by Triplaco.

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, Hoogwaardig fineer van Decospan, lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.

Visie
"Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen."

Missie
"Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing. Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag. Samen met ons netwerk van partners garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie."

Productie en R&D
"Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in onze fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel  tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd."

Meer informatie:
Triplaco Print Acoustics
www.printacoustics.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven