Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Secretaris Ab Sprong van Branchevereniging Projectinrichting BVP:

"Corona-monitor legt grote verschillen in bedrijfsvoering van de leden bloot"

In het ongewone jaar 2020 is het de Branchevereniging Projectinrichting BVP ondanks alles niet slecht gegaan. “Er waren natuurlijk een paar handicaps”, begint Ab Sprong (foto), secretaris van BVP. “De leden ontmoetten elkaar slechts eenmaal lijfelijk tijdens de nieuwjaarsreceptie. Alle andere activiteiten vielen helaas weg.
Ondanks dat lukte het toch een goed contact met de leden te onderhouden. Door ze zoveel mogelijk telefonisch te benaderen konden hun zorgen tenminste gedeeld worden. Een veertiendaagse nieuwsbrief hielp daarbij; een corona-monitor legde grote verschillen tussen de bedrijfsvoering van de leden bloot; sommigen hadden in de coronatijd omzetverhoging, terwijl andere leden in markten moesten werken waar veel omzetverlies werd geleden.” 

Het ledental van de Branchevereniging Projectinrichting steeg substantieel in 2020. De vereniging telde op 31 december 116 leden. Er wordt veel aandacht geschonken aan de werving van nieuwe leden. Het bestuur hecht aan deze handelwijze, omdat het ervan overtuigd is dat een sterke vereniging noodzakelijk is om de gestelde doelen te bereiken op het gebied van opleiden, kwaliteit, duurzaamheid en belangenbehartiging. Voor de ledenlijst zie de website van BVP.

In begin van het jaar 2020 heeft het bestuur van de BVP besloten zich aan te sluiten bij MKB Nederland. “Daardoor kreeg de BVP informatie uit de eerste hand betreffende de overheidsmaatregelen die in de periode van corona werden en worden getroffen. En kon MKB waar nodig op de hoogte worden gesteld van de zorgen in de projectenbranche.“


Foto: BVProjectinrichting

“Een steeds voortdurend onderwerp voor de BVP is het werven en opleiden van vakkrachten. Veel energie werd gestoken in een nieuwe opleiding in Brabant. In Zuid Nederland bevinden zich veel bedrijven die zich bezighouden met woning- en projectstoffering; een opleiding werd node gemist. Het Summa College te Veldhoven is eind van 2020 gestart met een opleiding voor vakkrachten voor onze branche. Het bestuur van de BVP probeert op meerdere manieren continu voeling te houden met de inmiddels dus 4 vakopleidingscentra in Nederland en daarvoor leerlingen te werven.”

“Uiteraard kijkt ook de BVP verlangend uit naar een toekomst waarin het mogelijk is elkaar weer lijfelijk te ontmoeten, waarin we de traditionele activiteiten weer kunnen oppakken en de bedrijven van onze leden weer kunnen bezoeken. Laten we hopen dat die toekomst snel aanbreekt.”

Meer informatie:
Branchevereniging Projectinrichting BVP
www.bvprojectinrichting.nl

Publicatiedatum: