Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Domotex van 3 dagen fysiek naar 1 dag online

Na aanvankelijk te zijn uitgesteld naar 18 – 20 mei 2021 zal de vakbeurs Domotex dit jaar niet langer worden gehouden als hybride-evenement. Het huidige wereldwijd oplopend aantal besmettingen als gevolg van de Covid-19-pandemie maakt de fysieke aanwezigheid op deze toonaangevende vakbeurs op het gebied van voor vloeren en vloerbedekkingen op locatie in Hannover onmogelijk. In plaats daarvan zal de internationale vloerenbeurs in mei 2021 plaatsvinden in de vorm van een nieuw digitaal format.



Vanwege het toenemend aantal Covid-besmettingen wereldwijd heeft Deutsche Messe besloten Domotex 2021 niet als hybride-evenement door te laten gaan, nadat de beurs eerder al van januari naar mei van dit jaar werd uitgesteld. Momenteel wordt er gewerkt aan een alternatief digitaal platform in de vorm van de Domotex Digital Day, die gehouden zal worden op 20 mei 2021. De focus van dit platform is een digitale conferentie die in het teken zal staan van actuele en toekomstige trends binnen de internationale vloerenbranche.

“Aan vakbeurzen met een zeer internationaal karakter, zoals Domotex, gaat een lange periode van planning vooraf. Op basis van de forse toename van het aantal coronabesmettingen, de lockdowns, negatieve reisadviezen, reisbeperkingen en quarantainebepalingen zijn we tot dit besluit gekomen. Voor het eerst in 32 jaar kunnen we Domotex niet als fysieke vakbeurs op onze locatie in Hannover door laten gaan. Onder de huidige omstandigheden is zelfs het organiseren van een hybride Domotex-vakbeurs niet realistisch omdat hierbij nog altijd een groot aantal exposanten en bezoekers uit alle delen van de wereld ter plaatste aanwezig zou zijn. Om deze reden hebben besloten om Domotex als een puur digitaal evenement te houden, zodat onze klanten vanaf nu zekerheid hebben met betrekking tot hun planning”, aldus Andreas Gruchow van het management van Deutsche Messe.

Sonia Wedell-Castellano voegde hier het volgende aan toe: “Domotex dankt haar succes aan de fysieke ervaring. De eigenschappen en uitstraling van de gepresenteerde producten komen op locatie het best tot hun recht. Zo lang er sprake is van een wereldwijde pandemie die ons zo stevig in haar greep houdt en de vaccinatiegraad nog ontoereikend is, kunnen we echter nog geen veilig fysiek evenement organiseren. Markten gedijen bij uitwisseling. Onze klanten zijn dan ook naarstig op zoek naar formats die hen in staat stellen in contact te komen met klanten, hun bestaande netwerken uit te breiden, nieuwe contacten aan te gaan en hun producten en innovaties te presenteren ondanks de huidige beperkingen op het gebied van fysiek contact. Ons antwoord hierop is de Domotex Digital Day. Een format waarbij we op 20 mei 2021  actuele onderwerpen met de meest toonaangevende vertegenwoordigers van de sector aan bod zullen laten komen en deelnemers een interactief businessplatform kunnen bieden.  Als onderdeel van de conferentie zullen exposanten de kans krijgen om hun producten en innovaties te presenteren, zaken te doen, te netwerken en nieuwe contacten te leggen. Deze specifieke deelnamemogelijkheden zullen zeer binnenkort beschikbaar zijn in onze online-winkel.“

De Covid-19-pandemie dwingt organisatoren van vakbeurzen tot het heroverwegen van formats. Talloze vakbeurzen vinden momenteel in geheel digitale vorm doorgang om tegemoet te komen aan de behoefte van marktpartijen voor een aanvullend digitaal aanbod. Met het nieuwe format van de Domotex Digital Day erkent Deutsche Messe het belang van een snelle uitbreiding van het aantal online-kanalen binnen de vloeren- en vloerbedekkingenbranche.

Het digitale evenement zal daarom extra nadruk leggen op de aspecten van digitalisering.

Domotex 2021 zal dus op 20 mei als puur digitale vakbeurs worden gehouden. De volgende hybride-editie van Domotex staat gepland van 13 tot 16 januari 2022 in de Hannover Exhibition Grounds.

Meer informatie:
Domotex
www.domotex.de 

Publicatiedatum: