Arte introduceert Easypro: moeiteloos behang verwijderen

Zelfs voor de meest ervaren professionele behanger blijft het keer op keer een vervelende klus: het verwijderen van oude lagen behang. Arte, de Belgische specialist in muurbekleding, maakt dit nu heel wat eenvoudiger met hun nieuwe product Easypro. Hiermee is het verwijderen van behang voor een ieder een stuk gemakkelijker.Net als vele behangers ondervond Arte dat het verwijderen van oud behang met de bestaande afweekmiddelen vaak een helse en tijdrovende klus was. Meestal liep het uit op geknoei met plakkerige producten, en vaak was de muur na afloop nog beschadigd ook. Daarom werkte Arte een product uit dat al deze nadelen niet heeft en bijzonder makkelijk in gebruik is: Easypro.

Easypro is een kant-en-klare, spatvrije gel. Hij strijkt makkelijk uit en dringt goed door. Zo krijgt Easypro nagenoeg elk soort behang snel van de muur, zelfs geschilderd glasweefsel vormt geen probleem. De afweekgel is geschikt voor elk type muur, ook gipskarton. Bovendien is Easypro milieuvriendelijk en pH neutraal.Eenvoudig in gebruik
De gel is kant-en-klaar, je hoeft dus niets toe te voegen. Je brengt hem makkelijk aan met een langharige verfrol. De meeste behangsoorten zijn na een twintigtal minuten helemaal doordrongen van het product. Je verwijdert de banen dan eenvoudig door ze van boven naar beneden van de muur te trekken.

Ook voor extra zwaar of stripbaar behang
Sommige soorten behang zijn wat zwaarder. In dat geval kan het nodig zijn om na de inweektijd een tweede laag aan te brengen. Bij stripbaar- en vinylbehang verwijder je de bovenste laag droog. Pas daarna breng je Easypro aan, zodat je vervolgens de basislaag van de muur kan halen.

Verwijderen van glasweefsel
Voor professionals is het vast geen geheim: het grote probleem dient zich aan bij het verwijderen van geschilderd glasweefsel. Tot nu toe was dat onbegonnen werk, met Easypro is het voortaan wél mogelijk. Als het glasweefsel is geschilderd met matte verf, kan het zonder voorbereiding worden verwijderd. Is het geschilderd met een ondoordringbare, glanzende verf, schuur je de verf eerst licht op. Easypro dringt door de verflagen heen en zo kan je het geheel verwijderen.Tijdwinst
In tegenstelling tot traditionele afweekmiddelen doorweekt Easypro de muur niet, zodat je daarna snel verder kan werken zonder tijd te verliezen. De gel heeft zelfs een licht fixerend effect op de muur. Nadat het behang van de muur is, kan je met Easypro ook restanten van oude lijm gemakkelijk verwijderen.

Vriendelijk voor mens en natuur
Easypro is een milieuvriendelijk product. Het is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor mens of natuur. Het gebruikte gereedschap kan je dus gewoon reinigen met water. En ook goed om weten: de gel is pH neutraal, dus hij veroorzaakt geen huid- of luchtwegenirritatie.

Meer informatie:
Arte
www.arte-international.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven