'Interieurtrends 2021: Jaar van reflectie'

De pandemie dwingt ons in een nieuwe richting. We ontwikkelen een andere lifestyle waarbij lokaal het nieuwe modewoord is en thuis meer betekenis heeft gekregen dan ooit. In sneltreinvaart krijgt het interieur meer aandacht om de functionaliteit te optimaliseren en de sfeer in huis te verbeteren. Wat zijn de trends voor het komende jaar?  Monique van der Reijden schrijft hierover een blog voor raambekledingsproducent Luxaflex. 
 

Monochroom naturel
"Dit rustgevende interieur is 100 procent natuurlijk en heeft een verstilde sfeer dankzij het monochrome kleurenpalet. Lichte naturellen domineren, met hier en daar een zwart accent. De styling is een mix van landelijke decoraties zoals gedroogde pluimen en Japanse elementen zoals een lampionlamp of een kamerscherm. Het semi-transparante zwarte rolgordijn maakt het interieur meteen dynamisch. Je hebt geen inkijk, maar wel de beleving van het daglicht."Stylingtip: licht, zacht & hoogpolig

"Een monochroom interieur vol lichte naturellen hoeft niet koud of leeg aan te voelen. Deze minimalistische stijl en het toon-op-toon kleurenpalet schreeuwt niet om aandacht, maar voelt juist rustgevend en comfortabel aan. Essentieel voor de styling is het gebruik van zachte materialen zoals fluweel, (nep)bont, teddystof of wol. Het hoogpolige vloerkleed is bezig met een ware comeback, bij voorkeur met een grove, ultra-zachte structuur."Maak het met bruin
"De verfkleur Brave Ground van Flexa is benoemd tot kleur van het jaar 2021 en wordt in het interieur gecombineerd met een mix van bruintinten en natuurlijke materialen zoals hout en steen. Wil en dúrf je een stap verder in de toekomst te gaan met jouw interieur? Kies dan meteen voor de kamerhoge donkerbruine Luxaflex Gordijnen en een hoogpolig donkerbruin kleed van ferm LIVING als donkere basis voor de zit- of slaapkamer."

Spelen met terra
"Een compleet monochroom interieur dat – op het oog – uit één naturelle kleur lijkt te zijn opgebouwd, is best ‘onnatuurlijk’ om in te wonen. Wist je dat in een goed gestylde monochrome kamer er minimaal acht verschillende naturellen met elkaar worden gecombineerd? Net als in de natuur kan een interieur best wat beweging gebruiken met verschillende kleuren en materialen, zo kunnen we ons camoufleren en zijn we meer op ons gemak.""Als echte sfeermaker is terra nog steeds een aanrader, denk hierbij aan alle variaties in kleur en materiaal. Bijvoorbeeld dus terra bruin, – rood en zalmroze kleurige verf en raamdecoratie gecombineerd met steenachtige optieken zoals baksteen, terrazzo, leem stucwerk en keramiek. De haciënda kleuren en materialen krijgen de zomer van 2021 weer de volle aandacht en zijn blijvers de komende jaren."

Meer informatie:
Luxaflex
www.luxaflex.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven