'Bij de start van ons bedrijf verloren we gelijk onze grootste klant'

Vrienden Mark Berends en Kevin Veldkamp runnen succesvol meubelbedrijf

In 2013 begonnen Mark Berends en Kevin Veldkamp een online winkel met meubels gemaakt van duurzame materialen. Hiermee hebben zij hun droom waar gemaakt. Beiden zeiden hun baan op en gingen voor de volle 100% voor Design85. "Bij de eerste werkdag belden we onze grootste klant op om de orders door te nemen voor de komende periode. Hij gaf toen aan om te stoppen, doordat ze een ander interieur wilden hebben. Daar stonden we dan; allebei onze baan opgezegd en de grootste klant haakte meteen af op de eerste dag", vertelt Mark."Ik had altijd al wel het idee om voor mezelf te beginnen", vervolgt Mark, "maar nog niet concreet waar ik precies mee zou willen beginnen. Ik werkte destijds als Hoofd Logistiek bij een metaalbedrijf en daar werden in grote aantallen steigerbuizen gezaagd voor een interieurbouwer." Mark is destijds gaan onderzoeken of hier ook op de particuliere markt vraag naar was, dit met positief resultaat. "Destijds op een verjaardag gevraagd aan mijn toenmalige zwager (en nog steeds mijn compagnon, alleen geen zwager meer….) of hij er geen oren naar had om mij te gaan helpen. En zo zijn we begonnen met het maken van tuinmeubels bij mijn moeder in de tuin."

"Via Marktplaats verkochten we ons eerste meubels en dit begon steeds meer te worden. We hebben toen een simpele en eenvoudige webshop gestart en vanuit daar zijn we verder gaan werken aan nieuwe producten en het optimaliseren van onze webshop. We waren toen al drie jaar bezig en kwamen op een tweesprong; gaan we verder waar we mee bezig zijn (in de avonduren en op zaterdag meubels maken) of gaan we er volop voor en zeggen we onze baan op. We hebben toen besloten om onze baan op te zeggen."

"Toen onze grootste klant aangaf te stoppen met afnemen bij ons hebben we het roer omgegooid. We zijn ons helemaal gaan richten op onze webshop en de online vindbaarheid en dat was meteen ook de beste beslissing van ons. Vanaf toen ontvingen we vele online orders en gingen we ons assortiment uitbreiden."

In de tussentijd is het bedrijf drie keer verhuisd. "We zijn begonnen met 20m2 bedrijfsruimte en hebben nu een pand van 250 m2 met showroom."Maatwerk
"We kunnen goed inspelen op de wensen van de klant, waardoor we ook maatwerk kunnen verzorgen. We maken het product van A tot Z dus kunnen het product helemaal samenstellen aan de hand van de specificaties van de klant. Tevens kunnen we de tafelbladen en legplanken in iedere gewenste kleur leveren en we merken dat klanten dit als positief ervaren."

Toekomst
"We verwachten dat de komende jaren de bezoekersaantallen zullen gaan stijgen en dus ook de online orders. Door nu al te investeren in ons machinepark verwachten we dat we deze stroom aan te kunnen. De beschikbare ruimte in ons bedrijfspand wordt wel steeds meer een uitdaging, dus we zullen goed moeten overwegen of we ons bedrijfspand moeten gaan vergroten."

"Daarnaast proberen we nog zoveel mogelijk de productie in eigen handen te houden, mede door hulp van vrienden en familie. Mocht dit niet meer gaan lukken, dan zullen we wel personeel gaan aannemen", besluit de enthousiaste Mark.

Meer informatie:
Design85
Beekseweg 21 A / C
7031 AT Wehl
info@design85.nl
www.design85.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven