Cubetti brengt houten mozaïeken wanddecoratie op de markt

Eigenaar Willem Koenen: "Deze wandbekleding heeft een stoer uiterlijk dat warmte brengt"

Al dik twee jaar liep Willem Koenen rond met het idee om iets met houten wandbekleding te gaan doen. "Ik houd van bijzondere wanddecoratie, het voegt daadwerkelijk iets toe aan ruimtes in plaats van dat je alleen een wandje schildert en klaar. In 2018 ben ik voorzichtig gestart met het ontwikkelen en uitwerken van mijn plannen. Een half jaar geleden heeft dat geresulteerd in de oprichting van Cubetti", legt Willem uit.Er bestaan al vergelijkbare producten op de interieurmarkt, maar Willem wilde meer met bepaalde kleuren gaan doen. Inmiddels worden zijn maaksels positief ontvangen en verkocht door retailers (met name woninginrichters), interieurarchitecten en projectinrichters die het klanten voorschrijven. "Ik krijg zelfs al aanvragen uit Duitsland, Italië en Roemenië. Ook in Nieuw-Zeeland en Peru verwacht ik in net komend jaar projecten te gaan beleveren", geeft hij de populariteit van zijn producten aan.

Zijn doel is om in het komende jaar de collectie verder uit te breiden evenals het aantal verkooppunten. Met Cubetti richt hij hij zich op het midden- en hoogsegment. "Het is niet echt een budgetproduct", benadrukt hij.  

Cubetti is Italiaans voor blokjes, kubussen. Willem wil dat iedereen geniet van de kleine dingen in het leven. 'Schoonheid is overal, en nergens vind je meer schoonheid dan in de natuur. Natuur kent geen perfectie, maar toch is alles precies zoals het hoort. De schoonheid van de natuur roept gevoelens van dankbaarheid en waardering op', is op de bedrijfssite te lezen.

Cubetti brengt elementen uit de natuur naar ieders huis of werkplek. De houten mozaïeken wanddecoratie maakt het mogelijk om de look and feel van een complete ruimte of interieur te transformeren. De producten springen in het oog en creëren een omgeving die kalmte en harmonie ademt.Ieder stukje hout vertelt zijn eigen verhaal. "Wij leveren negentien producten in vier verschillende vormen en tien natuurtinten. Alles is van de beste kwaliteit en gemakkelijk te installeren."

Onbehandeld resthout
Cubetti opereert op een ethische en ecologisch verantwoorde wijze. "Onze wanddecoratie is gemaakt van onbehandeld resthout met natuurlijke tinten en dat van de beste kwaliteit. Wij werken alleen met houtzagerijen die op een duurzame wijze te werk gaan en puur hout overhouden van hun projecten. Dit resthout wordt gebruikt om de mozaïeken wanddecoratie van Cubetti te verwezenlijken. Zo zorgen we ervoor dat ook restproduct een nieuwe bestemming krijgt en er geen hout verloren gaat. Daarbij garanderen we samen met onze houtzagerijen dat er voor iedere gekapte boom, nieuwe bomen worden geplant."

"Een tijd terug ben ik in contact gekomen met een fabrikant gespecialiseerd in het thermisch behandelen van hout. Daarmee creëer je een andere look aan het hout. We zijn ook gaan experimenteren met allerlei beitsen; hoe die reageren op het hout. Zo is eigenlijk de collectie ontstaan." 

Eco-vriendelijke oliewax
Alle panelen zijn verkrijgbaar in de afmetingen 270 x 540 mm of 158 x 440 mm en voorzien van een eco-vriendelijke oliewax. Bij levering zijn alle producten klaar voor installatie en is er geen aanvullende behandeling meer nodig.

De mozaïeken panelen zijn aan de achterzijde voorzien van fiberglass mesh, waardoor ze gemakkelijk op een ondergrond te lijmen zijn en perfect stevig blijven zitten. Dankzij de mozaïeken vormen vallen de panelen mooi in één geheel en zijn de grenzen tussen de panelen na een juiste bevestiging onzichtbaar. De mozaïeken panelen zijn perfect op maat te maken, omdat de blokjes op een mesh backing verlijmd zijn. De blokjes kunnen hierdoor met behulp van een stanleymesje gemakkelijk los worden gemaakt van elkaar. 

Massaproduct
"Gezien de hoogwaardigheid is het geen massaproduct", gaat Willem verder. "Het is belangrijk dat mensen geïnspireerd raken; je moet het product zien en voelen. Daardoor bestaat de mogelijkheid om een staal op te vragen. Het product heeft een stoer uiterlijk dat warmte brengt. Vooral bestemd voor mensen die van een natuurlijke, robuuste look houden", vat hij het mooi samen. 

Meer informatie:
Cubetti
Vingerhoedskruid 6
5803 KT Venray
Tel: +316 1443 9536
info@cubettidesign.com​ 
www.cubettidesign.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven