'Hoe selecteert DWC de beste wandbekleding voor een specifiek project?'

Dankzij een wereldwijd netwerk van leveranciers kan Dutch Walltextile Company (DWC) vertrouwen op lokale expertise om zo haar klanten de beste kwaliteit stof aan te bieden voor hun wandbekleding.

"Of het nu gaat om zijde uit India, linnen uit België of jacquardfluweel uit Italië, DWC kan met trots zeggen dat het haar materialen haalt uit landen met geweldige reputaties voor het produceren van specifieke stoffen. Want alleen het beste is goed genoeg", meldt het bedrijf in haar nieuwsbrief.

Maar hoe selecteert het team van DWC de beste wandbekleding voor een specifiek project? Die vraag wordt als volgt beantwoord:

"De stijl is het belangrijkst. De overkoepelende stijl van een project bepaalt welke stof er nodig is. Bij een meer luxe project past fluweel waarschijnlijk beter, maar bij een eigentijds design gebruiken we vaak linnen of zijde.

We produceren wandbekleding van echt linnen, maar we bieden ook een gemixte composiet die is afgewerkt met linnen. Ook voor zijde kunnen we echt zijde of een composiet leveren.

Linnen en zijde zijn natuurlijke materialen, dus de composiet-versies geven extra stevigheid en duurzaamheid. Daarnaast krijgen onze producten van linnen en zijde een vlekafstotende behandeling voor een extra gemakkelijke reiniging.

De keuze van het juiste wandtextiel bepaalt het algehele designconcept van een project. Het kan puur gaan om het design, of om een akoestische combinatie, of om de prijsklasse.

Normaal gesproken heeft de architect of interieurdesigner al een plan liggen voor wat ze willen bereiken, dus is de stijl al bepaald. DWC kan projecten bezoeken, maar meestal beginnen we door stalen te leveren van de gevraagde stoffen.

Maar we houden er ook van om alternatieven te geven – bijvoorbeeld een zijde-look in plaats van echt zijde – als we denken dat het een project ten goede komt. We bieden onze klanten graag een diversiteit aan keuze en materialen, met name als daar iets tussen zit wat ze nog niet kenden of nog niet hadden overwogen.

Voor het design is ook de prijsklasse voor veel klanten een overweging. Het soort materiaal beïnvloedt de kosten – meer natuurlijke materialen zijn duurder. Iets als polyester ligt meer in de middenklasse.

Een voor ons redelijk nieuwe ontwikkeling is de mogelijkheid om stoffen te leveren die te bedrukken zijn – dat is dus nog iets wat onze klanten kunnen overwegen. Op het moment hebben we zes soorten stof op polyesterbasis met een speciale laag voor de bedrukking, voor een hoge kwaliteit afwerking en kleurconsistentie. Ook kunnen designers bij ons hun eigen stoffen kiezen, als ze het juiste textiel niet in onze collectie kunnen vinden.

Momenteel zijn we erg enthousiast over gerecycled materiaal en gebruiken we PET (polyester) en andere stoffen gemaakt van herbruikbaar materiaal, zoals plastic.

Er is een groeiende trend en markt voor projecten die gebruik maken van gerecycled materiaal en daar maken we graag deel van uit.

Maar trends kunnen natuurlijk op ieder moment veranderen… dus hou het in de gaten! Dat doen wij in ieder geval zeker."

Meer informatie:
Dutch Walltextile Company
www.dwc-amsterdam.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven