INretail waarschuwt voor winkelinbraken

Koninklijke INretail ontvangt signalen over meer winkelinbraken nu winkels verplicht gesloten zijn. Vorig jaar vonden bijna 15.000 inbraken plaats in winkels en bedrijven. De brancheorganisatie roept gemeenten en politie daarom nadrukkelijk op te zorgen voor de veiligheid van winkels en winkelstraten. “Er moet extra gecontroleerd worden, de winkelstraten zijn verlaten en de lockdown dupeert ondernemers al genoeg,” vindt INretail.

INretail roept winkeliers op om waardevolle spullen uit etalages te halen. FOTO DREAMSTIME  

Inbrekers willen ongezien te werk gaan en daarom gaat van mensen in de winkelstraat een grote  preventieve werking uit. INretail beseft dat het politieapparaat druk bezet is en ziet een oplossing door het afhalen van bestellingen bij de winkeldeur toe te staan. “Met een vooraf vastgesteld afhaaltijdstip is dit goed en veilig te organiseren en overdag kunnen politie en handhaving dan hun reguliere werk blijven doen. De extra politiecontroles moeten dan vooral in de donkere uren plaatsvinden.”

Extra rondes maken
Omdat Nederland massaal thuis zit en winkels hun deuren verplicht dicht moeten houden, lijken dieven kansen te zien. De brancheorganisatie roept op deze waarschuwing te delen, want winkels in non-food zijn door de lockdown al extreem getroffen. Nog meer ellende moeten ze er niet bij krijgen. “Winkeliers hebben veel stress. De politie en gemeentelijke handhavers moeten extra alert te zijn en juist in winkelgebieden extra rondes maken, zowel ’s nachts als ook overdag.”

Extra check
 en te zorgen dat de zichtbare en onzichtbare beveiliging op orde is. Verder adviseert de brancheorganisatie bezitters van beveiligingscamera’s in winkelstraten een extra check te doen zodat alles naar behoren functioneert en beelden wat langer te bewaren. Bewijsmateriaal mag niet verloren gaan, omdat overheidsdiensten vanwege de feestdagen op een andere snelheid draaien.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.