Voor haar 50e podcast

JUNG Architecture Talks nodigt architect Ben van Berkel uit

JUNG introduceerde voor het eerst dit jaar haar Architecture Talks. In de podcasts komen internationale gastprekers aan bod die over de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse architectuur spreken. Voor haar 50ste podcast nodigde JUNG Ben van Berkel uit, een van de oprichters van UNStudio.

De toekomst verandert sneller dan ooit, hetzij door technologische vooruitgang of door onvoorziene gebeurtenissen zoals de wereldwijde coronapandemie. Dit heeft aangetoond dat er bij het ontwerpen van een gebouw veel meer komt kijken dan alleen esthetiek en functionaliteit.

Sinds de oprichting meer dan 30 jaar geleden heeft UNStudio van Nederlandse architect Ben van Berkel altijd voor een andere aanpak gekozen: een experimentele en architectonische visie die in de loop der jaren steeds verfijnder werd, gaande van het masterplan tot het designobject. Aan bod komt onder andere het ontwerpen van een volledig nieuwe wijk in een volgroeide Europese stad dat tegenwoordig zelden wordt aangeboden. Een geweldige kans volgens UNStudio om de toekomstige levensvatbaarheid van steden en hun parameters te onderzoeken.

In de podcastaflevering praten Ben van Berkel en Dijane Slavic van JUNG verder over hoe architectuur en stedenbouw mensen gezonder en gelukkiger kunnen maken. Beluister de podcast online, via Spotify of Apple Podcasts.

Over JUNGs Architecture Talks
In de afgelopen podcasts kwamen onder meer jonge opkomende architecten, gerenommeerde professoren en interieurdesigners aan het woord die vertellen over hun ervaring in de architectuur. Eerder waren onder andere ingenieursbureau Arup, architectenbureau Snøhetta en interieurbureau ZWEIdesign al te gast. Zij gaven ons hun kijk op moderne en duurzame architectuur, digitalisering op kantoor en kleiner wonen. De volgende gastsprekers zijn Peter Ippolito van ifgroup, Binke Lenhardt van Crossboundaries en Ondrej Chybik en Michal Kristof van Chybik + Kristof Architects. Bekijk hier de planning en beluister alle podcasts.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.