De Mandemakers Groep, Collectione (2x), Boer Staphorst BV, Decostar

Dit is de Wonen360 top 3 van november en december!

In de dagen voor kerst blikt de redactie terug op 2020. In de afgelopen twaalf maanden verschenen via ons nieuwsplatform meer dan 5000 artikelen. Welke verhalen werden het meest gelezen? In de periode tot en met donderdag 24 december zetten we ze voor u op een rijtje.

Vandaag (woensdag 23 december) deel 6/7: de top 3 van november en december 2020.


Op de derde plaats in november eindigde het artikel 'Winkels De Mandemakers Groep zetten klanten onder druk'. Onderzoekers van de Consumentenbond hadden ruim 1500 consumenten naar hun ervaringen bij hun zoektocht naar een nieuwe keuken gevraagd. Daarnaast deden ze een steekproef bij 10 keukenwinkels. Wat bleek?
Ruim een kwart (28%) van de ondervraagden voelde zich onder druk gezet door de verkoper. Vooral Brugman, Grando, Keuken Kampioen, Keukenmaxx, KeukenConcurrent, KüchenDirect, Mandemakers Keukens, Nieuwenhuis Keukens, Piet Klerkx, Tulp Keukens en Wooning maken zich daar schuldig aan. Zij zijn allemaal onderdeel van DMG. Bij deze winkels voelde maar liefst 57% van de consumenten de verkoopdruk. Bij andere winkels ligt dat percentage veel lager (15%). Ikea springt er in positieve zin uit: 97% van de kopers ervoer geen enkele druk, zo meldde Wonen360.

De tweede plaats was voor de publicatie 'Meubeltycoon bij SBS6 Steenrijk, Straatarm'. In het tv-programma Steenrijk, Straatarm ruilen twee gezinnen van leven. Op 11 november was Mark Zijlstra van meubelgroothandel Collectione deelnemer aan het programma. Hij gaf Nederland een kijkje achter de schermen in zijn leven en uitgavenpatroon.

Op 11 november overleed geheel onverwacht Roelof Boer (54). Zijn In Memoriam werd vele duizenden keren gelezen en werd in die maand dan ook het meest gelezen artikel. Roelof was leidinggevende, MR-lid en medeaandeelhouder van Boer Staphorst BV, waar hij al meer dan 33 jaar werkzaam was. 'Zijn vernieuwingsdrang en vooruitstrevendheid blijven ons altijd bij. De leegte die hij nu achterlaat is ongekend groot' is in de rouwadvertentie die zijn collega's van het familiebedrijf hebben geplaatst geschreven. Roelof Boer laat een vrouw, vijf kinderen en kleinkind achter, meldde Wonen360.


Traditiegetrouw wordt het jaar afgesloten met december. Zo ook 2020. Hoewel de laatste maand van het jaar nog niet helemaal voorbij is, kunnen we toch al een top 3 van meest gelezen artikelen samenstellen. Op de derde plaats eindigde het nieuwsartikel Decostar neemt vier populaire merken over. De importeur en groothandel in woonaccessoires en seizoensdecoratie met showrooms in Apeldoorn en Brussel nam de populaire geurmerken Ashleigh & Burwood, Greenleaf, Village Candle en Vellutier over. "Naast de snel wisselende en altijd actuele collecties in woondecoratie maken we als Decostar het verschil met onze persoonlijke, betrouwbare en professionele werkwijze", liet Sietse Hoogstede weten. "Daarnaast beschikken we over een efficiënt en betrouwbare logistiek systeem, gebaseerd op een volledig geautomatiseerd order entry systeem. Leveringen kunnen dankzij dit systeem ook snel bij de klant geleverd worden, dat ook voor de vier nieuw toegevoegde merken een groot voordeel is", vertelde hij Wonen360.


De tweede plaats wordt ingenomen door Containertekort leidt tot drama meubelbranche, voorraden raken op bij groothandels.
Voor de coronacrisis leek er nog geen vuiltje aan de lucht. 'Er waren genoeg containers voor een redelijke prijs om meubels naar Europa te verschepen vanuit Azië. Dit is nu tijdens de crisis wel anders. De prijzen voor containers stijgen met 400% zo richting de zesduizend euro per container. Als men tenminste aan een container kan komen, want veel rederijen zijn uitverkocht en hebben geen ruimte meer aan boord', publiceerde ons B2B-nieuwsplatform.

Het artikel 'Directeur meubelbedrijf maakt Frank uit Steenrijk, Straatarm in een klap schuldenvrij' eindigde in december op de eerste plaats. Vele duizenden lezers smulden van het bericht dat Mark Zijlstra van meubelgroothandel Collectione de schulden afbetaalde van het 'straatarme gezin' waarmee hij had geruild. "Je ziet ineens dat er in Nederland soms schulden ontstaan door pech. En als je dan een laag inkomen hebt, dan komen ze er amper uit. Daarom heb ik besloten om dit te betalen", vertelt de meubeltycoon.

Donderdag 24 december verschijnt het laatste deel (7) in de serie 'Meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar'. Dan is het de beurt aan de top vijf van de meest gelezen artikelen in 2020.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.