Hoofdrollen weggelegd voor ETH, Restricted Designs, Claudia Saarloos, Richmond Interiors, Meubelbeurs Brussel en Recor Group

Dit is de Wonen360 top 3 van juli en augustus!

In de dagen voor kerst blikt de redactie terug op 2020. In de afgelopen twaalf maanden verschenen via ons nieuwsplatform meer dan 5000 artikelen. Welke verhalen werden het meest gelezen? In de periode tot en met donderdag 24 december zetten we ze voor u op een rijtje.

Vandaag (maandag 21 december) deel 4/7: de top 3 van juli en augustus 2020.

Op 3 juli verscheen het artikel Stefan de Koning en Matthijs Grip: "ETH is mega gezond, maakt ook geen gekke sprongen". De twee managers van Expo Trading Holland (ETH) hebben een nieuwe lichtbron bedacht die wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien. "Het unieke is dat zoiets nog niet bestaat. We kunnen er niet teveel over kwijt, want de concurrentie leest ook mee, maar het staat vast dat dit licht het design van een lamp een omhoog brengt. In september presenteren we onze nieuwigheid tijdens de VAKdagen in De Woonindustrie", kondigden de twee aan. Het interview met de twee vakmannen eindigde op de derde plaats in de lijst meest gelezen artikelen in juli.

De tweede plaats ging naar het artikel Lisa de Vries van Restricted Designs: "Binnen een half jaar is mijn klantenbestand vervijfvoudigd"Nog geen jaar geleden werkte Lisa voor een van de grootste veilinghuizen in Europa. Maar eind vorig jaar hakte ze de knoop door. "Ik ging niet meer altijd met plezier naar mijn werk en heb toen besloten mijn baan op te zeggen", vertelt Lisa. "Daarna was ik dagelijks op zoek naar vacatures die mij interesseerden."
Er kwam dankzij de coronacrisis geen baan op haar pad, ze is toen haar hobby verder gaan oppakken. "Al jaren was ik samen met mijn moeder bezig met het opknappen van oude designmeubels. We struinden kringloopwinkels en alle marktplaatsen af om zo de juweeltjes weer op te knappen. Door de vele tijd die ik had ging ik hier weer meer aandacht aan geven", vertelde ze onze redactie.

De 'In memoriam: Claudia Saarloos' werd in juli het vaakst aangeklikt. Vele duizenden lezers van Wonen360 vernamen dat Claudia de week ervoor was overleden. De eigenaresse van Claudia Instyle "was een ongelooflijke vakvrouw, zeer geliefd bij klanten en ook graag gezien op het ETC", vertelde Jos van Schendel, die met Roomservice uit Dorst een showroom in het ETC heeft. "Haar perfectionisme, de wil om alles perfect te doen is haar ook fataal geworden", zei Jos. 

Voor veel bedrijven was het een enorme aderlating dat Meubelbeurs Brussel verzet wordt naar 2021. Een van de bedrijven die de jaarlijkse vakbeurs op de planning had staan was Richmond Interiors. "We hadden al contact met meerdere klanten die aangaven dat ze niet naar Brussel zouden komen. Stiekem ben ik dus wel blij dat de beurs niet doorgaat", vertelt directeur Lex Tiggeler. Omdat de meeste internationale beurzen af zijn gelast, moesten bedrijven alternatieve oplossingen bedenken, om toch de nieuwe producten te kunnen presenteren. "Je ziet nu dat er ontzettend veel huisshows gepland worden. Als alle exposanten uit Brussel nu een huisshow gaan houden, wordt het wel erg druk voor de winkelier", gaf Lex aan. Zijn verhaal eindigde in augustus op de derde plaats.


Het artikel Meubelbeurs Brussel gaat niet door belandde in diezelfde maand op de tweede plaats van meest gelezen artikelen.
De reden van annulering is (uiteraard) de aanhoudende Covid-19 epidemie, en dat is geen verrassing meer, zo  laat algemeen directeur Lieven Van den Heede weten. "De gezondheid van onze exposanten, bezoekers en alle toeleveranciers die meewerken aan een beursorganisatie moet echter op de eerste plaats komen. Het verloop van de epidemie is grillig, en het gezondheidsrisico werd te groot. Daar moeten we als beursorganisator verantwoord mee omgaan. De mogelijkheid bestond bovendien dat de beurs op het laatste moment niet zou kunnen doorgaan door een nieuwe opflakkering van het virus. Daarom werd de knoop nu doorgehakt en beslist dat er dit jaar in Brussel geen Meubelbeurs zal doorgaan", aldus Van den Heede.


Met stip op 1 eindigde in augustus het artikel "Levenswerk van oprichter gaat in rook op; dat is een zware klap voor de familie Corthouts". Het goede nieuws was: de Recor Group blijft bestaan. Zo'n 400 werknemers behouden hun baan. Daartegenover staat dat circa 160 mensen op zoek zullen moeten naar ander werk, omdat het vrijwel zeker is dat Recor Hasselt de deuren gaat sluiten. Ondanks gesprekken met meerdere overnamekandidaten heeft niet een partij een fatsoenlijk bod uitgebracht. En dat terwijl er nog een goedgevulde orderportefeuille ligt van zeker twee miljoen euro. "We hopen dat de curator besluit om de fabriek terug op te starten zodat we de bestelde producten alsnog uit kunnen leveren. Uiteraard moeten de betrokken vakbond en werknemers dan wel bereid zijn om mee te werken", geeft woordvoerder Thomas Dujardin in een openhartige interview met Wonen360 aan.

Dinsdag 22 december verschijnt deel 5 in de serie 'Meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar'. Dan is het de beurt aan september en oktober 2020.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.