Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

In 2021 terug als groothandel voor winkels die wat anders willen...

Eigenaar Aleksandar Spaic: "Kabana Design is een van de laatste parels in Nederland"

De redactie van Wonen360 vraagt ondernemers uit de interieurbranche regelmatig of ze nieuws te melden hebben. Zo ook Aleksandar Spaic. Hij is de drijvende kracht achter Kabana Design, dat in Villa ArenA een woonwinkel runt.

"De eerste gedachte die in mij op kwam: wat is eigenlijk nieuws? Wij leven in hele rare tijden van corona en ik heb al een keer in mijn leven in zo’n tijd geleefd.

Er wordt alles bepaald voor je door iemand anders, je hebt weinig invloed op je eigen leven. Als ik in mijn leven denk aan nieuws, het is altijd hetzelfde geweest. In het verre oosten is het oorlog, Russen en Amerikanen hebben conflicten, de economie kan altijd beter. Inmiddels ben ik 50 jaar en heb ik gezien dat ik op deze zaken geen invloed heb. Dat ik mezelf moet aanpassen op alle grote nieuws. Verder is eigenlijk het grootste nieuws geweest dat ik een prachtige dochter heb gekregen van mijn vrouw. Dat was ook het mooiste nieuws ooit in mijn leven, het is hierdoor positief veranderd. En natuurlijk zijn er verliezen geweest van vader, schoonmoeder en vrienden. Dat werkte positief en negatief op mij. Dat mijn dochter op deze prachtige wereld kwam, dat heb ik zelf beïnvloed, maar voor de dierbaren die weg zijn weer niet.

Waarom vertel ik dit?
Veel van de lezers weten hoe het in elkaar zit, maar veel zijn ook jong en denken dat het nieuws wat anders is. Hoe je het ook wendt of keert, je kan het nieuws voor je zelf creëren. Ik doe dat door mijn zaak, Kabana Design in Villa ArenA, die sinds kort de naam van de straat van legende Johan Cruijff mag dragen. Per toeval zijn wij de nummer 14, die Cruijff bijna altijd droeg. En dan weer per toeval, als die bestaat, is mijn dochter ook op de 14e geboren.

Kabana Design is een zaak waar dromen van mensen uitkomen. Een van de laatste parels in Nederland. Trots op de Nederlandse productie, die wij ook in onze showroom laten zien. We zijn de kleinste zaak met de meeste mogelijkheden... Wij zeggen geen nee. Wij zijn niet geglobaliseerd of gegoogliseerd. Ons eigen design in maatwerk van massief hout is onze redding geweest om verder te gaan en ons te onderscheiden van de rest. Wij hebben drie jaar in Köln als groothandel gestaan, maar door omstandigheden zijn wij daarmee gestopt. Toch komen wij in 2021 weer als groothandel terug voor winkels die wat anders willen hebben, voor winkels die willen weten wie onder andere de industriële stijl 18 jaar geleden heeft geïntroduceerd in Nederland. Dus voor iedereen die durft iets moois te laten maken, waardevol en duurzaam, die zijn of haar leven beter en gezelliger wil maken is Kabana Design een ontdekking naar goed nieuws.

Echt nieuws heb ik niet. Niettemin hebben wij in de afgelopen week goed nieuws gebracht in Amsterdam: een prachtige kast op maat in hout met staal die het interieur van een familie heeft verrijkt. Wij hebben wat vertraging gehad met levering, maar toch is de klant echt blij dat de kast geleverd is. Hij ziet er nog mooier uit dan verwacht.
Wij maken geen tekeningen in auto cad of 3D, omdat ik vind dat er nog wat spanning moet zijn in je leven. Je hoeft niet alles te zien voor dat het gebeurt. Op dit moment kan ik met trots zeggen dat onze ontwerpen veel landen hebben bereikt, zoals Canada, China, Suriname, Antillen, Switzerland, Duitsland, België, Portugal, Italië, US, Rusland.  

Ik hoop dat veel mensen goed nieuws voor zich zelf gaan creëren en ons en andere collega’s straks weer na de lockdown gaan bezoeken. Durf te leven en verwen je zelf, je leeft maar een keer."

Is getekend, 
Aleksandar Spaic


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.