Vij5 lanceert lamp van Forbo marmoleum

Het Eindhovense merk Vij5 en de in Seoul gevestigde Studio PESI introduceren samen een nieuwe lamp in de Vij5 collectie genaamd Malda.Malda (말다) betekent oprollen in het Koreaans. Deze minimalistische hanglamp bestaat in de basis dan ook uit een opgerold vel Forbo Desktop linoleum. Het flexibele materiaal wordt in vorm gesneden, simpelweg rondom een aluminium frame gerold en vervolgens met een aluminium band gefixeerd. Op deze manier wordt een driedimensionaal gevormde lampenkap geconstrueerd vanuit een plat vlak, gebruikmakend van slechts een aantal simpele productiehandelingen.

Studio PESI is een Zuid-Koreaanse ontwerpstudio opgericht door Byounghwi Jeon. Hij ontwikkelde deze lamp om een nieuwe methode te verkennen waarbij hij een driedimensionaal gevormde lamp wilde construeren gebruikmakend van slechts een aantal basis productieprocessen. Malda draagt letterlijk een stuk materiaal als lampenkap en geeft daarmee een podium aan de verschillende kleuren en materiaaleigenschappen ervan. 

Malda is standaard verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Het linoleum dat gebruikt wordt voor deze lamp is afkomstig van reststromen uit de meubelindustrie.

Meer informatie:
Vij5
www.vij5.nl 

Studio PESI
www.studiopesi.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven