Brandvertragende gordijnen van House of Happiness

A House of Happiness biedt ook een collectie brandvertragende gordijnstoffen. Maar wat zijn dat eigenlijk? De raambekledingsspecialist legt hieronder uit wat de voordelen en eigenschappen zijn van deze gordijnstoffen.

Brandvertragende gordijnen zijn gordijnen die ervoor zorgen dat een brand zich minder snel verspreid, omdat de gordijnstof moeilijk of geen vlam vat. Dit kan het verschil betekenen tussen een kleine brand of een uitslaande brand. Brandvertragende gordijnen worden ook wel brandwerende of vlamvertragende gordijnen genoemd, maar omdat geen enkel gordijn een brand kan tegen houden noemen wij ze brandvertragende gordijnen. 

Hoe worden brandvertragende gordijnen gemaakt?
Brandvertragende gordijnen worden op twee manieren gemaakt. Ofwel zijn de gordijnen geïmpregneerd met een brandvertragende finishlaag, ofwel is de gordijnstof gemaakt zijn van vlamvertragende garens en polyestervezels. Treviria C.S is een merk dat aangeeft dat de stof door en door brandvertragend is.

Het grootste deel van onze brandvertragende collectie bestaat uit gordijnen gemaakt van vlamvertragende stof, omdat deze het voordeel hebben dat de brandvertragende werking er niet uitgewassen kan worden. De gordijnen die geïmpregneerd zijn met een brandvertragende finishlaag hebben achter hun naam de letters F.R. staan. 

''Onze brandvertragende gordijnen worden getest bij een geaccrediteerd testinstituut, en daarom kunnen wij na oplevering een certificaat aanleveren om aan te tonen bij de brandweer, verzekeraar of andere officiële instanties dat de gordijnen brandvertragend zijn.''

Waarom kiezen voor brandvertragende gordijnen?
Soms zijn brandvertragende gordijnen verplicht. Lokale overheden stellen in veel gevallen brandwerende gordijnen verplicht in publieke gebouwen, maar ook verzekeraars stellen vaak brandwerende gordijnen verplicht of adviseren dit met klem. Dit is vooral bij scholen, verzorgingstehuizen of bedrijven.

Maar niet alleen bij bedrijven, ook thuis kan het een veilig gevoel geven wanneer je weet dat je gordijnen brandvertragend zijn. De vensterbank is een plek waar een brand vaak start. Een brand kan ontstaan door bijvoorbeeld een brandende kaars, maar ook een spiegel, vissenkom of bolle vaas in de vensterbank kan eenvoudig tot een brand leiden. Je kunt je dus voorstellen dat een brandwerend gordijn een enorm verschil kan maken. Wanneer je een raam hebt naast een open haard, zijn brandvertragende gordijnen een verstandige keuze. 

Meer informatie:
A House of Happiness
www.ahouseofhappiness.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.