Sterrenrestaurant ingericht met Thonet

In Lörrach, in het zuidwesten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, runt sterrenkok Nicolai Wiedmer samen met zijn familie een café-restaurant dat stamt uit de 19e eeuw. Hier serveert de familie traditionele gerechten met internationale invloeden in een sfeer die zowel authentiek als verfrissend is. Voor het interieur is internationaal gerenommeerd designer Sebastian Herkner ingeschakeld. De houten Thonet-stoel 118 – een ontwerp van Herkner zelf – combineert een zuiver lijnenspel en eigentijdse vormgeving met traditionele elementen en is daarmee de ideale stoel voor das Mättle.Café-restaurant Mättle bestaat uit een lichte, open restaurantruimte, een keldergewelf met de naam Theodor en een uitnodigende ‘Biergarten’. De familie Wiedmer ontvangt de gasten met zorg en enthousiasme. Het restaurant serveert familiediners, uitgebreide ontbijtbuffetten en zelfgebakken taarten van oma Heidi. Ook is het mogelijk om hier feestjes te geven. Chef-kok Nicolas Marceau serveert traditionele gerechten met zijn eigen speciale twist waarbij hij gebruikmaakt van lokale ingrediënten. Deze combinatie van oud en nieuw zie je terug in het interieur en wordt benadrukt door de stoelen van Thonet.

Niet alleen de keuken slaat een brug naar het verleden, ook Thonet model 118 is een bewuste verwijzing naar vroeger. Deze stoel van Sebastian Herkner (ontworpen in 2018) heeft een zitframe vanuit één stuk gebogen hout. Het aantal onderdelen is geminimaliseerd. Dit minimalisme verwijst naar stoel 214, het archetype van de Thonet-stoel, en naar het principe van Michael Thonet (midden van de 19e eeuw) om een stoel te reduceren tot zo min mogelijk onderdelen. Model 118 is een klassieke houten stoel die iedere eetkamer setting een subtiel elegante sfeer geeft, zowel thuis als in restaurants. “Dit model komt in iedere ruimte tot zijn recht en vermengt zich organisch met de sfeer en uitstraling van elke ruimte. Hij overtuigt met een helder lijnenspel, maar past ook in een ouderwets gezellig restaurant of koffiehuis. Hij brengt traditioneel en modern samen in één meubel” vertelt Norbert Ruf, creative director en directeur van Thonet.De zwarte variant van de stoel met een zitting van gevlochten riet vormt een visueel accent, terwijl de uitvoering in de stijlvolle taupe-tint (speciale kleurnuance) perfect past bij Herkners kleurenconcept van organische tinten. Het project straalt perfectie uit door het oog voor detail en het samenhangende beeld dat ontstaat. “Niet alleen door het gebruik van authentieke kleuren, vormen en materialen, maar ook door de hoge kwaliteit afwerking, aandacht voor detail en een sterke verbinding met de regio, zijn we erin geslaagd een innovatief café-restaurant 2.0 te creëren.”

Meer informatie:
Thonet
www.thonet.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.