Winkels en webshops kochten massaal in tijdens Black Friday for B2B

Zesdaagse Orderchamp goed voor verkoop ruim 68.000 producten bij ruim 500 merken

Ook winkels en webshops kochten massaal hun producten in tijdens Black Friday en Cyber Monday. Tijdens het zesdaagse Orderchamp Black Friday for B2B inkoop evenement, dat het digitaal inkoopplatform organiseerde voor haar retailers en merken, werden ruim 68.000 unieke producten ingekocht bij ruim 500 merken. Tijdens pieken kwam dit neer op één bestelling per minuut.

Uit inkoopcijfers van Orderchamp komt naar voren dat er bijna 2.000 nieuwe afzetrelaties zijn ontstaan tussen retailers en merken. De gemiddelde margestijging voor de retailer kwam door de hoge kortingen uit op 25%. Orderchamp organiseerde het Black Friday inkoop evenement om tegendruk te bieden tegen de kortingen die retailers gaven aan consumenten, terwijl deelnemende merken hun eindejaars volume konden verhogen door hun restvoorraden te verkopen.

Waar in Nederland voornamelijk spellen voor kinderen, producten voor huidverzorging en wenskaarten werden ingekocht, waren droogbloemen, drinkwaren en kaarsen populair in België. In beide landen stond woondecoratie op plek één als meest ingekochte productcategorie. Enkele van de best ingekochte merken zijn o.a. vtwonen, Bazar Bizar en Loco Lama. Meer dan 50% van de bestellingen bedroeg internationale verzendingen.

Orderchamp is een online groothandel waar retailers unieke merchandise kunnen inkopen van inspirerende merken om relevant te blijven voor lokale consumenten. Sinds de officiële lancering in september 2019 heeft het platform meer dan 16.500 retailers en 1.000 merken aangesloten binnen de categorieën Home & Living, Mode Accessoires, Sieraden, Beauty & Health, Stationery, Kids & Baby en Koken & Tafelen.

In onderstaande infographic is meer informatie te vinden over het inkoop evenement van Orderchamp:

Meer informatie:
Orderchamp
Korte Leidsedwarsstraat 49-A
1017 PW Amsterdam
+31 20 308 0808
support@orderchamp.com
www.orderchamp.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.