Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

ISPA voorspelt groeipercentage van 2% in eenheden voor de matrassenmarkt in 2021

De leveringen van in de VS geproduceerde matrassen en bedbodems zullen volgens ISPA dit jaar naar verwachting met 1,5% in eenheden en 3% in waarde groeien. De International Sleep Products Association raamt de groei in eenheden op de totale matrassenmarkt volgend jaar op 2% en die in dollars op 3,5%. De door het ISPA gepubliceerde prognose voor de matrassensector omvat ramingen voor 2020, 2021 en 2022 en is de enige prognose die ISPA dit jaar zal publiceren. De sector maakte eerder dit jaar geen raming bekend vanwege de Covid-19-pandemie en ‘de enorme onzekerheid’ op de markt.

In de prognose voor 2020 wordt uitgegaan van een daling van 4,5% voor in de VS geproduceerde producten en van een groei van 4% in eenheden voor de totale matrassenmarkt. Er wordt rekening gehouden met een omzetdaling van 3% voor in de VS vervaardigde producten en een omzetgroei van 4% voor de totale matrassenmarkt.

“In de totale groei in eenheden en omzet in 2020 komen de verwachte dalingen in kwantiteit en waarde van in de VS geproduceerde matrassen en bedbodems tot uitdrukking die ruimschoots gecompenseerd worden door de kwantiteit en waarde van geïmporteerde matrassen en bedbodems,” zo staat te lezen in het ISPA-rapport.


Bron: Belvedere Interior

Vooruitblikkend op 2022 voorziet de prognose een toename van 2% in eenheden van in de VS vervaardigde matrassen en een groei van 4% van de totale matrassenmarkt. De omzetgroei voor in de VS geproduceerde producten wordt op 3% geraamd evenals die voor de totale matrassenmarkt.  

ISPA besloot de mogelijke impact van lopende onderzoeken naar antidumping en compenserende rechten ten aanzien van matrassen die worden geïmporteerd vanuit Cambodja, Indonesië, Maleisië, Servië, Thailand, Turkije, Vietnam en China op de totale en Amerikaanse markt buiten beschouwing te laten.

Ryan Trainer, voorzitter van ISPA, licht de problemen toe waar ISPA mee te maken heeft bij het opstellen van prognoses.

“Nu de productie en retail weer enigszins zijn genormaliseerd, heeft de statische commissie van ISPA besloten dat het tijd werd om een poging te doen tot het maken van een raming,” aldus Trainer. “Hoewel we niet weten hoe de toekomst eruit gaat zien, doen we er wel alles aan om ons hierop voor te bereiden.”

Hij schetste ook wat perspectieven die de sector in overweging zou kunnen nemen. “Ten eerste is een marktprognose zoals die van ons niet echt een toekomstvoorspelling maar eerder een analyse van hoe de beschikbare data in de diverse scenario’s andere resultaten op kunnen leveren. Wat gebeurt er bijvoorbeeld op de matrassenmarkt wanneer consumenten plotseling stoppen met reizen en niet meer uiteten of naar de bioscoop gaan? Als de economie terugkeert naar de situatie van voor de Covid-19-pandemie, wat heeft dit dan voor effect op de markt voor matrassen en bedbodems?”

Zijn tweede punt is dat gedurende deze periode van ‘enorme onzekerheid’ het nuttig zou kunnen zijn om niet zozeer op de groeicijfers van de markt te focussen maar te kijken naar de patronen waarop deze cijfers zijn gebaseerd om een globaal beeld te krijgen van de manier waarop de voortschrijdende crisis de sector en bedrijven zou kunnen raken als de aannames veranderen.”

Bron: FurnitureToday


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven