Distributiecentrum van 150.000 m² voor specialisten in badkamers en meubels

WDP breidt zijn multimodale locatie in North Sea Port (het WDPort of Ghent) uit met een multitenant distributiecentrum van circa 150.000 m² in Gent voor retailers X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden die hiervoor een langetermijn huurengagement aangaan.

Het trimodale karakter (water-spoor-weg) van deze locatie in Gent was cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten: de drie van oorsprong Belgische retailers, zetten voluit in op internationale groei en willen van hieruit hun supply chain optimaliseren en deze op een milieuvriendelijke wijze uitbouwen dankzij de directe connectie met de nabij gelegen containerterminal aan het Kluizendok. Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen.

WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning, die verwacht wordt in de loop van het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode van anderhalf jaar.
Deze realisatie zal tot stand komen via een joint venture partnership tussen WDP en de aandeelhouders van de retailbedrijven op basis van een 29-71 deelnemingsverhouding. Het totale investeringsbedrag betreft circa 80 miljoen euro.

Het WDPort of Ghent is een strategisch platform voor logistieke activiteiten aan het Kluizendok in Gent in North Sea Port. Bedrijven kunnen er hun activiteiten optimaliseren en verduurzamen door de efficiëntie van hun goederenstroom te verhogen via een multimodale supply chain. De directe nabijheid van de containerterminal verenigt immers meerdere transportmiddelen die gebruik maken van het water richting zee en binnenwateren, de weg (E34, E17 en E40) en het spoor. De centrale ligging van North Sea Port – en Gent in het bijzonder – in West-Europa, zorgt ervoor dat bedrijven en hun handelspartners het Europese hinterland optimaal en efficiënt bedienen. Het Kluizendok is dus een van de multimodale knooppunten in Vlaanderen met goede verbindingen naar Nederland, Frankrijk en Duitsland.Meer informatie:
WDP
www.wdp.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.