Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Meetingpoint waar professionals onze interieurmerken ontdekken'

Zeven West-Vlaamse ondernemers openen The Belgian House in Chinese miljoenenstad

Veel bedrijven die in eigen land tegen groeigrenzen aanlopen, wagen steeds vaker de oversteek. Een goed voorbeeld is PR Living, dat dit jaar 60 jaar bestaat. Het Belgische bedrijf, in 1960 door Paula en Paul Rogiers opgericht, zette reeds in 1980 de eerste stappen in Europa. Daarna was al snel de rest van de wereld aan de beurt.

Inmiddels wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het lijvige geschiedenisboek van het Waregemse meubelbedrijf: in Shanghai wordt The Belgian House in gebruik genomen. Samen met zes andere West-Vlaams ondernemers wordt Made in Belgium luister bijgezet in een 800m2 grote showroom in het centrum van de Chinese miljoenenstad.

Het is min of meer een logische stap van PR Living, dat meer dan 500 werknemers in dienst heeft en actief is in ruim 80 landen, om in Shanghai The Belgian House te openen. Daar werkt Thibault Rogiers (32), zoon van mede-eigenaar Jean-Paul en broer van Louis (27), al meer dan acht jaar. Alleen al vorig jaar opende PR Living zeven winkels in China. Alle zaken hebben daarbij dezelfde uitstraling die gebaseerd is op de zogeheten vibrant & young look van het huidige PR Living.

"De bedoeling van The Belgian House is pur sang topmerken van Belgische bodem (waaronder het Waregemse Renson en het Menense Decospan) een etalage én een forum te geven in het fast growing China", laat Louis Rogiers, de derde generatie van het familiebedrijf, weten. "We richten ons op architecten, designers en projectontwikkelaars met focus op best of Belgian design. De bedoeling is dat The Belgian House fungeert als meetingpoint waar professionals Belgische interieurmerken zullen ontdekken."

Keypartners als Kreon (Lighting solutions), Renson (Ventilation, solar shading, outdoor), Decospan (total solutions for wood in interiors), Basalte (Domotica), Royal Botania (Outdoor Living) en Reynaers (Aluminium) trekken mee aan de kar om het beste van de Belgische designbodem binnen de snelgroeiende Chinese markt aan te beiden. Ter plaatse zal Thibault, die sinds 2012 in Shanghai werkt en woont, de zaken helpen aansturen.

Meubelbedrijf PR Living produceert en verkoopt sofa's, stoelen, tafels, kasten en dergelijke. Het levert in meer dan 80 landen aan gerenommeerde architecten, groothandelaars en detailhandelaars (decoratie- en meubelzaken).

Meer informatie: 
PR Living
Vijfseweg 84
8790 Waregem
(+32) 056 60.06.11
info@pr-living.be
www.pr-living.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven