Nieuwe collectie porseleinen tegels is heuse innovatie

Het Italiaanse Ceramiche Piemme brengt een nieuwe collectie porseleinen tegels op de markt. Dit is echte niet zomaar een nieuwe collectie, maar een heuse innovatie. Het draagt de naam Evoluta en het gaat om de eerste collectie tegels die zijn gemaakt op basis van een volledig industrieel proces. Evoluta is de eerste van een lange reeks die dankzij een digitaal initiatief tot stand is gekomen. Dit proces is ontwikkeld in samenwerking grote technische spelers in de sector en draagt de naam Synchro Digit Piemme.

De nieuwe productiemethode maakt effectief gebruik van twee parallelle processen die voorheen gescheiden waren. Het gestructureerde oppervlak van de tegels wordt niet langer gecreëerd tijdens de persfase, maar digitaal gedrukt zodat het perfect synchroniseert met de digitale decoratie. De Synchro Digit Piemme-technologie maakt gebruik van speciale software die de eerste toepassing van reliëfglazuren beheert om een ​​driedimensionaal oppervlak te creëren met onbeperkte variabelen. Deze operatie wordt dan perfect gesynchroniseerd met een tweede digitale applicatie van glazuren, die ontworpen zijn om de gewenste grafische effecten te bereiken. Vandaar dat is gekozen voor de naam Synchro Digit Piemme.

Evoluta is dan ook het gezicht van de zogeheten 3.0-tegel, die elk natuurlijk materiaal kan reproduceren tot een ongekend hyperrealistisch niveau. Elke kleine kleurstreep heeft nu een perfect passend tastgevoel, net als in de natuur. Het natuurlijke effect van Evoluta is daarom innovatief en uniek in de wereldwijde keramische sector.

De Evoluta-collectie verbetert de fascinerende texturen van metamorfe gesteenten, zoals Italiaans kwartsiet, en biedt bijna onbeperkte grafische en oppervlaktevariaties. De collectie is verkrijgbaar in vijf kleuren verkrijgbaar en in drie maten en decoratieve structuren, te weten Cave, Cluster en Forest.

Bron: Archiportale


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven