Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hernieuwde versie Chiara-lamp van Mario Bellini

Het Italiaanse lampenhuis Flos komt met een nieuwe editie van de Chiara-lamp, die al in 1969 door Mario Bellini is ontworpen. De lamp is inmiddels een iconisch designerobject en de nieuwe versie heeft dezelfde origami-achtige structuur en is voor de gelegenheid bijgewerkt met een LED-bron. Het licht wordt gereflecteerd en verspreid door een grote kap die doet denken aan de sluier van een non.

Chiara kenmerkt zich door de simpele, maar soepele opgerolde constructie. In 1968 begon Bellini met het ontwerp, waarbij hij gebruik maakte van papieren modellen. Het karakter van het licht is dynamisch omdat het zijn oorsprong vindt in de basis. Het licht raakt het bovenste scherm waar het weerkaatst en wordt verspreid naar de omgeving. Zelfs als de Chiara-lamp niet aan staat, maakt het met haar sterke en charismatische identiteit een opvallende opdruk.

Voor de hernieuwde uitgave van Chiara is gebruik gemaakt van de allernieuwste technologie. De lamp is verkrijgbaar in twee modellen; een klassieke staande lamp van roestvrij staal en een nieuw, kleiner tafelmodel in de afwerkingen aluminium, donkergrijs en roz├ęgoud.

Bron: Archiportale


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven