Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de vijf badkamertrends van 2021

Benieuwd naar de badkamertrends voor 2021? Baden-Plus heeft de mooiste trends verzameld in een top 5. De trends voor komend jaar laten de meest sfeervolle en prachtige badkamers zien. Van badkamers in betoverend zachte pastelkleuren tot stoere, zwarte badkamers.

Trend 1 - Stoer: industriële badkamer met zwarte details
Bij een stoere badkamer draait het om het contrast tussen kleuren en materialen. Binnen deze trend wordt zwart als contrastkleur gebruikt. Je kunt deze kleur op allerlei manieren toepassen, zoals een zwarte wastafelkraan, een industriële douchewand of een zwarte douche. Zwart combineert geweldig met producten gemaakt van robuuste materialen, zoals een houten badkamermeubel, een stalen douchewand of en betonlooktegels. Betonlook tegels zijn er in alle soorten en maten. Bijvoorbeeld XXL-betonlooktegels met een rauwe textuur met een accent van een mozaïek hexagon tegel.

Trend 2 - Zacht: pastelkleuren en organische vormen
Pastelkleuren, ronde vormen en zachte materialen zijn de basis in deze trend. Ze vormen een ingetogen sfeer waarin je volledig kunt ontspannen. Je vindt deze eigenschappen onder andere terug in tegels in pasteltint, ronde spiegels, ovale waskommen en baden van solid surface materiaal. Je kunt deze zachte kleuren en materialen accentueren met metaalkleurige kranen zoals koper of zachte handdoeken in een contrasterende kleur.

Trend 3 - Rijk: klassieke patronen en metallic accenten
Je badkamer ademt luxe met deze badkamertrend. Marmerlook speelt daarin een belangrijk rol. Door de technieken van nu is deze materiaalsoort niet meer van echt marmer te onderscheiden. Je vindt marmer texturen terug in tegels, maar ook in wastafelbladen. Zwarte kranen zorgen voor contrast, maar wil je wat meer allure? Kies dan voor goud. Een gouden wastafelkraan of gouden douche passen namelijk perfect in het plaatje.

Trend 4 - Kalm: badkamer in Scandinavische stijl
In het wooninterieur zien we deze trend al langer, maar ook in de badkamer zien we de Scandinavische stijl aan populariteit winnen. Een Scandinavische badkamer krijg je met een tijdloze, minimalistische inrichting en veel natuurlijke elementen. Denk aan een badkamermeubel van massief eikenhout of een variant met een afwerking in houtlook. Creëer het ruimtelijk effect met een vrijstaand bad en lichte, grote tegels in offwhite, lichtgrijs of een lichte terrazzo tegel. En wil je echt een Scandinavische stijl? Kies dan ook voor duurzaam. Met bijvoorbeeld een energiebesparende elektrische radiator.

Trend 5 - Speels: creatief met kleuren en geometrische vormen
In 2021 mag je jouw creativiteit de vrije loop laten. We zien uitgesproken kleuren en speelse tegelcombinaties, zoals visgraat tegels. Waar we ze eerst alleen in houtlook woonvloeren zagen, komen ze nu ook terug als wand- of accenttegel in de badkamer. En het leuke is: ze zijn er in alle kleuren! Ook Portugese tegels en terrazzo tegels hebben hun intrede gedaan in onze badkamers. Heb je hulp nodig om deze bijzondere tegels te combineren? Kom eens langs in de winkel of maak online een afspraak.

Bron: Baden-Plus

Publicatiedatum: