Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deze interieurstijlen worden favoriet in 2021

Elk huis heeft zijn eigen interieurstijl. Bij het ene huis is dat vooral landelijk terwijl in een ander huis een Scandinavische woonstijl favoriet is. Wat worden de trends voor het komende jaar? Blijft u bij uw vertrouwde interieurstijl of is het tijd om het roer volledig om te gooien en uw huis te restylen in een moderne look? Deze stijlen lijken dé trend van 2021 te gaan worden.

Foto ter illustratie | Festoon House Lighting 

Veel natuurlijke elementen in huis
De natuur laat zich ook binnenshuis volop zien bij de nieuwe woontrends. Een kamer die is aangekleed met veel kamerplanten geeft uw huis direct een heel natuurlijke indruk. Ook voor mensen met minder groene vingers zijn er voldoende kamerplanten te vinden die gemakkelijk te onderhouden zijn. Naast kamerplanten gaan we ook veel verschillende droogbloemen zien. Combineer dit met meubels die een extra natuurlijke tint geven zoals bijvoorbeeld bamboe of rotan. Deze houtsoorten geven naast een natuurlijk karakter ook een warme look aan uw interieur.

Donkerblauw is een favoriete kleur
Zwart en donkergrijs komen we al regelmatig tegen in interieurs maar wat dacht u bijvoorbeeld van wat donkerblauwe accenten in uw huis. Direct heel anders en een stuk meer karakter. De donkerblauwe kleur is bovendien gemakkelijk te combineren met allerlei soorten stoffen. Favoriete combinaties zijn donkerblauw met oudroze of donkerblauw met okergeel.

Lichtkleurige houtsoorten
In 2021 zien we ook veel lichtkleurige houtsoorten terug. Die passen bij een Scandinavische woonstijl maar komen ook prima tot zijn recht bij de tegenwoordig zeer populaire industriële look. Zwarte stalen details en lichtkleurig hout passen prima bij elkaar en kunt u overal in het interieur laten terugkomen. Denk daarbij aan vloeren, de muren en zelfs het plafond.

Duurzaam interieur
We houden ook steeds meer rekening met het milieu tijdens het inrichten van ons huis. Duurzame producten gaan lang mee en zijn een lagere belasting voor het toch al kwetsbare milieu. U kunt bijvoorbeeld beginnen met het verven van de muren met een duurzame verf die natuurlijke pigmenten bevat in plaats van veel giftige stoffen als parabenen. Duurzame producten zijn gemaakt van goede eerlijke materialen die van een uitstekende kwaliteit zijn. Wanneer u hout gebruikt dat een FSC kenmerk heeft, dan weet u dat het hout met in acht neming van de strengste kwaliteitseisen van de natuurbescherming is geproduceerd.

Ronde vormen in de woonkamer            
Ronde vormen gaan ook een belangrijke rol spelen in het interieur van 2021. Ronde tafels, halfronde banken en kastjes geven het interieur een vrouwelijke en tegelijkertijd artistieke touch. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een landelijke stijl of een industriële stijl. Ronde vormen gaan we steeds meer zien.

Uw nieuwe interieur goed verzekerd     
Uiteraard bent u trots op uw interieur en wil te allen tijde voorkomen dat het beschadigd wordt door bijvoorbeeld water of brand. Hoewel deze niet verplicht is, is het aan te raden een goede inboedelverzekering te hebben zodat u wanneer er toch schade is goed verzekerd bent. Een inboedelverzekering dekt naast de schade van brand of water ook schade door inbraak. Een extra veilig gevoel.

Publicatiedatum: