'In je matras, kussen en beddengoed wemelt het in het algemeen van ongewenste gasten'

'Een huisstofmijt is een klein diertje dat volwassen niet groter wordt dan 0,3 millimeter. Met het blote oog is een dergelijke mijt onzichtbaar. Dat is misschien maar goed ook, want onder de microscoop zien ze er beslist angstwekkend uit. Huisstofmijten zijn graag dicht in de buurt van mensen omdat hun voornaamste voedsel bestaat uit huidschilfers en ieder mens verliest er iedere dag miljoenen', meldt Consumed in een artikel.


Medisch nauwkeurige illustratie van enkele veel voorkomende huisstofmijten. Illustratie Sebastian Kaulitzki | Dreamstime.com

Wat leefomgeving betreft kiezen huisstofmijten voor een donker en liefst vochtig milieu en qua temperatuur is 20°C en hoger ideaal. Deze mijten houden niet van droge lucht, zonlicht en lage temperaturen. Het is vrijwel onmogelijk om een huis vrij te houden van huisstofmijten. Ze komen voor in vrijwel alle natuurlijke stoffen, zoals in je gordijnen en je bankstel. De meest favoriete kamer voor de huisstofmijt is de slaapkamer. In je matras, kussen en beddengoed wemelt het in het algemeen van deze ongewenste gasten.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven