Interieurleveranciers gezocht voor startend eerste duurzame warenhuis in Nederland

Patrick Beckers is op zoek naar een samenwerking met een duurzame interieurpartij: “Een leverancier die duurzaam meubilair aanbiedt en met ons een shop-in-shop constructie wil aangaan.” Dit alles voor 's Nederlands eerste duurzame warenhuis dat bijna een prachtige plek middenin het centrum van Utrecht rond heeft.

Patrick wilde, na dertig jaar werkzaam te zijn geweest in de retailbranche, zelf iets gaan opstarten, met duurzaamheid als grondslag. “Tegenwoordig kan niemand meer om duurzaamheid heen en worden mensen zich er steeds bewuster van. Consumenten zijn ook steeds meer bereid dit toe te passen in het dagelijkse leven en dus ook in het winkelen.”

Samen met zijn compagnon, Janneke Kreek, richtte hij E&co op, wat als idee klein begon, maar nu de kans heeft gekregen om samen met een aantal aanvullende duurzame concepten een echt duurzaam warenhuis op te richten. “De plannen liggen in een vergevorderd stadium bij de gemeente, maar we hopen het warenhuis in april / mei 2021 te openen!”


Het pand in hartje Utrecht.

Interieurleveranciers gezocht!
Het duurzame warenhuis is op zoek naar een leverancier die duurzame en/of circulaire meubels kan leveren, waarbij betaalbaarheid van belang is. “We willen namelijk een laagdrempelig en hip warenhuis zijn, dat duurzame producten met een eerlijk verhaal voor iedereen binnen handbereik en onder één dak brengt. Dit eerlijke verhaal over het product geeft alle mensen zelf de mogelijkheid om een goede keuze te maken. En juist met onze dagelijkse keuzes maken we samen het verschil.”

Het warenhuis zal een pop-up karakter hebben, waarbij het uitgangspunt nu een huurperiode van twee jaar is en er een mogelijkheid bestaat dat het langer open mag blijven. Het betreft een ruimte van 1400 m2, waarvan 300 m2 bestemd kan worden voor een interieurafdeling. ''We zoeken een samenwerking met een interieurpartij die samen wat op wil zetten. We staan open voor allerlei ideeën.''

Naast de interieurafdeling zijn er lifestyle-, cadeau-, food-, nonfood-, beauty-, health- en fashionartikelen te verkrijgen en komt er een ‘Plantbased’ daghoreca in.

Verwachtingen
De initiatiefnemers hebben veel verwachtingen van het duurzame warenhuis concept, ondanks de huidige coronacrisis. “Naast de fysieke winkel, waar we ook allerlei activiteiten gaan organiseren, zullen we uiteraard ook een online webshop aanbieden. Juist die mix maakt dat de klant straks een leuke shopervaring gaat krijgen en gemakkelijk kan kiezen voor het duurzame alternatief.”

Mocht dit allereerste concept in Utrecht een groot succes worden, dan is de ambitie volgens Patrick om in het hele land meer duurzame warenhuizen te openen. 

Interesse in een samenwerking en meer informatie:
Patrick Beckers
p.j.beckers@me.com 
06 30 442 741


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.