Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Samsung verzamelt werken waarvan gevreesd wordt dat ze voor altijd verloren zijn

Samsung kondigt vandaag de lancering van de tentoonstelling Missing Masterpieces aan, een digitale collectie van een aantal van de meest iconische en intrigerende verloren kunstwerken ter wereld. De collectie toont werken die nergens in het echt te zien zijn en waarvan gevreesd wordt dat ze voor altijd verloren zijn. Ze zijn voor de eerste keer samengebracht, zodat iedereen er van kan genieten en ter ondersteuning van het werk om ze terug te vinden.Eén van deze werken is Zicht op Auvers-sur-Oise van Paul Cézanne, dat verdween toen inbrekers gebruik maakten van de festiviteiten op oudejaarsavond 1999 om het schilderij in filmische stijl te stelen. Ze klommen op aangrenzende steigers, sloegen een dakraam in, gebruikten een touwladder en maskeerden hun route met een rookbom. Een ander werk is Chloe & Emma van Barbora Kysilkova dat op klaarlichte dag gestolen werd uit een museum in Noorwegen. De dieven verwijderden meer dan 200 spijkers om het doek uit de lijst te halen en lieten de lijst in onberispelijke staat achter.

Het dagelijks leven speelt zich steeds meer virtueel af. De kracht van technologie om mensen samen te brengen is nog nooit zo duidelijk geweest. De tentoonstelling Missing Masterpieces toont een aantal van de meest opvallende verloren schilderijen van wereldberoemde kunstenaars zoals Van Gogh, Cézanne en Monet. Hierdoor kan iedereen genieten van deze prachtige kunstwerken, die misschien nooit teruggevonden worden, en er meer over te weten komen.“Iedereen moet van kunst kunnen genieten. Wij hebben een collectieve verantwoordelijkheid om onze cultuur te beschermen en voor toekomstige generaties te bewaren”, vertelt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Benelux. “Daarom lanceren we Missing Masterpieces, zodat een zo groot mogelijk publiek kan genieten van waardevolle werken die we misschien nooit meer zullen terugzien. The Frame is een belichaming hiervan. The Frame helpt kunst te democratiseren en is zowel een TV als een venster naar de wereld van de kunst.”

The Frame is geen gewone TV. Met zijn unieke kaderachtige ontwerp functioneert hij als een multimediaplatform voor kunst. Wanneer hij niet in gebruik is, gaat hij volledig op in het decor. Vanaf het moment dat de TV uitgeschakeld wordt, gaat de Art Mode aan: het voorheen lege, zwarte scherm verandert in een galerij met de mooiste kunstcollecties ter wereld. De TV is uitgerust met een QLED-scherm, zodat de kleuren van de originele kunstwerken in high definition weergegeven kunnen worden. Alle 12 kunstwerken in de ‘Missing Masterpieces’-tentoonstelling zijn gratis beschikbaar voor The Frame-gebruikers via de Art Store catalogus.

Meer informatie:
Samsung
www.samsung.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven