Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Circulaire Ecostoof maakt koken gemakkelijker'

Ecostoof breidt de collectie uit met keukenlinnen. De schorten, pannendoeken en lappen zijn verkrijgbaar in diverse vrolijke designs, perfect passend bij de prints van de stoven.

Hoe werkt de Ecostoof?
De Ecostoof is een ouderwetse hooikist in een nieuw jasje. Het werkt als volgt: "je brengt een gerecht aan de kook in een normale pan. Die pan stop je vervolgens in de Ecostoof. In de isolerende stoof blijft het eten zo heet, dat het vanzelf gaart en alle smaken behoudt. En dat zonder energie en zonder aanbranden."De nieuwe pannendoeken passen om de pannen, maar kunnen ook als theedoek worden gebruikt. Met de extra lange Ecostoof pannenlap – te gebruiken voor elke maat pan – heb je aan weerskanten veilig grip op de hete pan. 

"Met de Ecostoof kun je van tevoren koken, gaart je eten vanzelf en blijft het warm. Het eten blijft minimaal 5 uur warm. Langer in de Ecostoof is geen probleem. Dan even kort opkoken voordat je aan tafel gaat. Dus als je opziet tegen het verzorgen van het kerstdiner voor de familie, geen paniek."

Circulair product
Met traditioneel koken wordt er veel energie gebruikt en met de huidige klimaatdiscussies is energiezuinig koken een hot item. Ecostoof berekende dat door regelmatig gebruik van de Ecostoof ongeveer 1/3 deel van de energiekosten voor koken kunnen worden bespaard. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar daarmee heb je ook de aanschaf van de Ecostoof in twee tot drie jaar terugverdiend. De Ecostoof is gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen zoals linnen, recycled vezels en vilt. Als het gaat om duurzaamheid blijft Ecostoof zich verbeteren en inzetten.

Over Ecostoof
De Ecostoof is een product van ontwerpers Caro Niestijl en Iris van de Graaf. In de Ecostoof blijft de temperatuur van het eten gedurende lange tijd tussen de 100 en 70°C. Het voedsel gaart geleidelijk op relatief lage temperatuur, waardoor het lekkerder is. Stoofvlees wordt zacht in drie uur. Groenten zijn klaar in minder dan een uur terwijl ze hun bite houden. Doordat er geen verdamping is, blijven alle sappen, smaken en voedingsstoffen bewaard. De dames schreven het kookboek Langzaam Lekker waarin heerlijke recepten staan die met de Ecostoof kunnen worden bereid.

Meer informatie:
Ecostoof
www.ecostoof.nl 

Publicatiedatum: