Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

RM Sanitair in Deventer: Easy Drain en sanitairmerk Looox

Hansgrohe neemt meerderheidsbelang in ESS

De Duitse kranen- en douchespecialist Hansgrohe neemt een meerderheidsbelang in ESS, de Nederlandse grondlegger van de Easy Drain douchegoot. Dat meldt Installatie.nl. Volgens redacteur Eddy Buiting gaat Hansgrohe zich met de overname naast het aanvoeren, nu ook richten op het afvoeren van douchewater in de badkamer. 'De stap past prima in de trend dat de grote sanitairbedrijven totaalaanbieders worden in de badkamer. Zo nam Geberit bijvoorbeeld Sphinx over, komt Grohe met complete keramieklijnen, en gaat Duravit zich ook storten op inbouwreservoirs en kranen', schrijft Buiting.

'Easy Sanitairy Solutions (ESS) is het bedrijf van de familie Keizers dat de afvoergoot met lage inbouw vorige eeuw bedacht, en de afvoertechniek patenteerde. Het bedrijf produceert naast de bekende drains voor vloer en wand ook doucheputten en sifons. Het hoofdkantoor zit in Oldenzaal. Productie vindt plaats, net over de grens, in het Duitse Bad Bentheim. Bij ESS werken 102 mensen. De uitvinding van de douchegoot heeft vorige eeuw geleid tot een groot aantal aanbieders van ondiepe douchegoten die zich door de vinding lieten inspireren', weet Installatie.nl. 

'RM Sanitair in Deventer zorgt sinds jaar en dag voor de verkoop en distributie van de goten. Dit blijft voor de Nederlandse markt onveranderd', vervolgt Installatie.nl in het gepubliceerde artikel. 'RM Sanitair is naast Easy Drain ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld sanitairmerk Looox en verkoopt het douchewanden. De overname zal vooral gevolgen hebben voor de internationale groei-ambities van zowel Hansgrohe als ESS. De verwachting is dat beide partijen elkaar kunnen versterken. ESS hoopt dat haar douchegootoplossingen met de steun van Hansgrohe wereldwijd verder door kunnen breken, zo laten Eric en Jürgen Keizers weten.'

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven