Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Keuken- en elektrozaken willen open op afspraak

In een open brief gericht aan minister van Binnenlandse Zaken van België, Annelies Verlinden roepen de keuken- en elektrogroeperingen Royal Crown en Connect+ Group op om de verkoop op afspraak toe te laten. Dit meldt nieuwsplatform RetailDetail.
 

"Per definitie geen grote toeloop"

Beide sectorgroeperingen geven ook enkele argumenten om de verkoop op afspraak toe te staan. Zo wijzen ze in de eerste plaats op het feit dat er eigenlijk nooit veel klanten samenkomen in de betrokken bedrijven. “De traditionele keukenvakhandel is per definitie een sector waar er geen grote toeloop aan consumenten is in de showrooms. Onze klanten maken een afspraak voor de bespreking van hun project. De showroom is eerder een uithangbord dat meerdere opstellingen etaleert om zo de vakkennis en mogelijkheden te tonen aan de consument. Het is een inspiratieruimte die ook als verkooptool dienst doet. Dit maakt dat wij over ruime toonzalen beschikken met in verhouding relatief weinig bezoekers", klinkt het. Verder stippen de organisaties aan dat de meeste winkels langs baanwegen of in industriegebied liggen, en niet in de stadscentra. Bovendien, zo stellen ze, hebben onze handelaars geïnvesteerd in het coronaproof maken van hun onderneming.

De online verkoop biedt ook geen soelaas voor de sector, gaat de brief verder. “U begrijpt ook dat het werken via afhalingen of leveringen hier weinig steek houdt. Er is nooit een directe verkoop, maar eerder dienstverlening die in teken staat van het uiteindelijke product. Hier gaan meerdere weken over. Een consument gaat uiteraard ook geen keuken ophalen aan het winkelpunt. Hiervoor is gespecialiseerde logistiek nodig en ook het installeren van een keuken dient door geschoolde vakmensen te gebeuren.”
 
Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven