Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weverij Green Street Fabrics gooit huisstijl op de schop en spreidt zijn vleugels uit naar andere markten

Green Street is een verborgen pareltje in het Vlaamse textiellandschap, genesteld in de vallei van de Leie rond Kortrijk. In deze regio ontstond de Vlaamse textielindustrie, waar het goudkleurige vlas dat op de vruchtbare gronden werd gezaaid en geoogst, te roten werd gelegd. Dit werd gedaan in de nabije Leie en die daardoor haar bijnaam “the Golden River” kreeg.



In de gemoderniseerde gebouwen van Green Street Fabrics worden interieurstoffen met passie en toewijding ontworpen en geproduceerd in opdracht van het internationale cliënteel. Green Street Fabrics is vooral bekend in de Leisure industrie waar ze bij verschillende Caravan en Mobilhome Constructeurs en ook Vakantieparken huisleverancier zijn.  Gezien de laatste jaren er meer en meer interesse was uit andere sectoren, werd er beslist extra te investeren in nieuwe state-of-the art Lindauer Dornier (LIDO)-getouwen die voorzien werden met de nieuwste STÄUBLI elektronische jacquard-mechanieken. “Dit machinepark laat ons toe om alle mogelijke (en onmogelijke) garens te verwerken tot stoffen voor de interieur-industrie. Een canapé, het bijpassende kussen, een gordijn voor het raam of een tapijt onder de salontafel. Alles is beschikbaar en kan aangepast worden naar de noden van de klant”, aldus Hein Beirlaen.



“Als relatief kleine boutique-weverij, streven wij vooral naar kwaliteit en niet naar kwantiteit. En met een eigen labo in huis, wordt er continu een oogje in het zeil gehouden dat de stoffen aan de vereisten van de markt voldoen en verzekeren wij op die manier dat onze stoffen de tand des tijds en het dagelijks gebruik zonder zorgen weerstaan. Wie extra bescherming wenst, kan beroep doen op de intern ontwikkelde STAIN-AWAY afwerking, die toelaat om vlekken eenvoudig met water te verwijderen. Ook brandvertragende behandelingen voor de project-markt zijn mogelijk en worden in samenspraak door gespecialiseerde firma’s uitgevoerd.”



“Als Belgisch producent zijn wij verplicht om aan alle wettelijke milieu- en sociale normen te voldoen. Niet alleen zijn de stoffen Made in Belgium, maar ook de verwerkte garens worden in Europa gezocht en aangekocht.” Recent werd er  geïnvesteerd in garens van gerecycleerde PET-flessen en speciale ketting-garens om een naturelle look te verkrijgen. “Het REACH- en ÖKOTEX-label zijn dan ook een logische garantie van ons kwaliteits-streven en ethisch-verantwoord produceren. Voeg daarbij nog een gezonde dosis flexibiliteit en klantgericht meedenken om deze boutique-weverij tot een perfecte partner te maken van veeleisende klanten die op zoek zijn naar een leverancier die hen een zorgeloze oplossing voor hun stoffen-aanbod biedt”, besluit Hein.

Meer informatie:
Green Street Fabrics
Hein@greenstreetfabrics.com
www.greenstreetfabrics.com