Designtool OCCO verandert interieurindustrie

Afgelopen vier jaar heeft Paul Veetõusme in Estland met zijn designtool OCCO de markt veroverd, dit wil hij nu ook gaan doen in Nederland. Met zijn applicatie kunnen interieurontwerpers en architecten ruimtes inrichten met de geïntegreerde (design)meubels. Na afloop komt er gelijk een offerte uit met daarop de toegepaste meubels.


Oprichter Paul Veetõusme met daarnaast een woonkamer ontworpen in de designtool.

"Ik geloof echt dat OCCO een verschil kan maken en de interieurindustrie ten goede kan veranderen, opener en klantvriendelijker kan maken", begint Paul. "Onze digitale tool vereenvoudigt het werkproces voor de interieurarchitecten en bespaart hen veel tijd. Dit stelt hen in staat om een ​​nog hoger serviceniveau aan de eindklant te bieden. Op deze manier hebben ze meer tijd om te besteden aan datgeen wat echt nodig is: het creatieve proces. Onze droom en ons doel is dat onze digitale tool over een paar jaar wereldwijd wordt gebruikt."

Nederland veroveren
"We willen graag kijken naar de mogelijkheden om verder de wereld te gaan veroveren. Onze twijfel lag tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk is Nederland uit de afweging gekomen. Dit was voor ons makkelijker gezien de Brexit etc.
Na de coronacrisis betrekken we ook ons definitieve kantoor in Amsterdam. We zijn nu nog gevestigd in een coworkingspace."500+ merken
"Meer dan vijfhonderd merken met haar meubels staan in de database in de designtool van OCCO. En dit breidt wekelijks nog verder uit. Inmiddels hebben we ook Nederlandse merken zoals Fest Amsterdam toegevoegd om zo meer aansluiting te vinden in Nederland. We willen nog meer merken van Hollandse bodem toevoegen aan onze tool. Bedrijven mogen ons dan ook altijd benaderen om in onze designtool te komen."

In de tool zitten van de (design)merken producten voorgeprogrammeerd die de architect/interieurontwerper zo kan gebruiken. "Doormiddel van inspiratie- of productfoto's van het merk zelf kan er gezocht worden in de database. Zo kan je sfeerfoto's omzetten in een eigen ontwerp."

Prijsraming
"Als de designer klaar is met het ontwerpen van de ruimte kan hij of zij op een knop klikken en ziet dan een prijsraming. Er hoeft dus geen eigen lijst van producten worden bijgehouden, dit doet het systeem voor je. Met de offerte/prijsraming kunnen zij dan naar de opdrachtgever gaan. Op deze manier kost het een hoop minder tijd en kunnen zij de kostbare tijd besteden aan de creativiteit", weet Paul te vertellen.Estland
Van oorsprong is OCCO een in Estland gevestigd bedrijf. "We zijn trots op onze afkomst. Estland is een land dat niet heel bekend is in Europa of in de rest van de wereld. Hier willen we ook met OCCO weer verandering in brengen. Het is juist een land dat bekend moet worden want er is zo veel te zien. In de zomer hebben we 19 uur daglicht op een dag en daardoor heel korte nachten. Dan kan je extra lang genieten van de mooie natuur die ons land kent", besluit de trotse Paul.

Meer informatie:
OCCO
occo@occo.digital 
www.occo.digital


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.