Nieuw duurzaam en aanpasbaar douchesysteem

Het Italiaanse Fima Carlo Frattini brengt een nieuw duurzaam en aanpasbaar douchesysteem op de markt met de naam Switch.

Het systeem is ontstaan uit de behoefte aan een verantwoord gebruik van hulpbronnen en materialen en vanuit de centrale rol van maatwerk. De naam, Switch, geeft een belangrijk punt weer wat het douchesysteem uniek maakt zowel qua functionaliteit als design. Het systeem kan eenvoudig worden bediend door de ronde knop in te drukken, waarna het water vanzelf gaat stromen.

Bij bestaande systemen is het alleen mogelijk om de temperatuur en doorstroomsnelheid via verschillende hulpprogramma's te bedienen. Switch zorgt er echter voor dat de bedieningsknop overeenkomt met de sproeier. Het systeem kan dan ook zelf worden samengesteld met maximale compositie- en ruimtelijke vrijheid door te kiezen uit verschillende stopcontacten die verschillende systemen onafhankelijk of gelijktijdig kunnen voeden, waaronder: handdouche, Kneipp-slang, zijsproeiers, wanduitloop en aan / uit-knop. Dit alles wordt gecompleteerd met een blok dat de temperatuur en stroming regelt, en ook deze kan naar eigen inzicht en wensen worden geplaatst.

Wanneer er een sproeier wordt geactiveerd, wordt altijd de hoeveelheid water geleverd die bij het laatste gebruik is ingesteld. Dit kan variëren van een minimum tot maximum instelbare hoeveelheid via de bedieningsknop. Switch is niet alleen functioneel en esthetisch, maar ook ergonomisch. Om de douche-ervaring te vereenvoudigen, is het ontwerp van de twee temperatuur en waterregelknoppen zo eenvoudig mogelijk gehouden en voorzien van brede karteling die de laterale grip bevordert.

Er is ook aandacht voor ecologische duurzaamheid. Enerzijds zijn de afmetingen discreter dankzij de inperking van de volumes van de inbouwlichamen, aan de andere kant is de natuurlijke verticale positie van de knoppen zo ontworpen dat ze bijdragen aan een meer verantwoord gebruik van water.

Bron: Archiportale


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven