Keukenfabrikant breidt collectie uit om zo aan iedere behoefte te voldoen

Het Italiaanse designmeubelhuis Fantin breidt haar Frame-collectie uit met een serie kasten, ontworpen door Salvatore Indriolo. De collectie werd in 2018 voor het eerst op de markt gebracht en kenmerkt zich door het gebruik van metaal. Eerder schreef Wonen360 al over deze duurzame (buiten)keukens.

De Frame-collectie omvat keukens, tafels, boekenkasten en accessoires in verschillende afmetingen. "Alle onderdelen zijn vervaardigd uit stevige frames die altijd in het zicht zijn en dat is precies waar Fantin om bekend staat. Al meer dan 50 jaar werkt het bedrijf aan onderzoek en ontwikkeling van oplossingen en ontwerpvaardigheden, versterkt door de kwaliteit van mechanische verwerking. Hierbij wordt een balans gecreëerd tussen industrie en vakmanschap, productie-efficiëntie en aandacht voor detail", laat Jaco Snip weten, verdeler van het Italiaanse merk voor Nederland.

Art director Salvatore Indriolo ontwierp het systeem door drie eenvoudige regels toe te passen:
1. de frames, opgebouwd uit met een vierkante buis, zorgen ervoor dat elk gewenst product kan worden gemaakt, van tafel tot spiegel;
2. de verticale elementen (deuren, laden, zijkanten en achterkanten) zijn zichtbaar en gelijk met het frame;
3. de horizontale elementen (tafelbladen en keukenbladen) rusten bovenop het frame.

In het voorjaar van 2020 presenteerde Fantin de Frame Kitchen Outdoor-collectie en nu is het de beurt aan de kasten van de Frame-collectie. Deze zijn verkrijgbaar in een hoogte van 213 en 153 centimeter en kunnen zowel in keukens als woonkamers worden geplaatst. De breedtes van de kasten zijn 67 centimeter, met een enkele deur, of 128 centimeter voorzien van dubbele deur. "De kasten bieden de mogelijkheid om een vrije samenstelling te creëren van deuren, lades en de mogelijkheid om apparaten en accessoires te integreren. Barazza, AEG, Electrolux en Smeg zijn de partnermerken van Fantin voor een op maat gemaakte keukenomgeving."

"De kasten zijn verkrijgbaar in 47 kleuren en daarmee kan aan bijna elke behoefte worden voorzien", besluit Jaco.

Meer informatie:
All2Design
info@fatin.nl
www.fatin.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.