Puik lanceert comfortabele designstoel Optum

De nieuwe loungestoel van Puik lijkt als twee lippen die elkaar ontmoeten en is dan ook vernoemd naar het Turkse woord Optum, dat kus betekent. Ontwerpster Rianne Koens heeft zich laten inspireren door het intieme van deze Oostelijke cultuur en vertaalt naar een Westers ontwerp met een Scandinavische twist. Een kus is voor diegene die het dichtste bij ons staan, net zoals de stoel waarin je gaat zitten.

Door de luxe zachte zitting die zich samenvouwt met de ergonomische rugleuning biedt Optum Lounge stoel een ultiem comfort. Dit ontwerp is Rianne Koens haar persoonlijke antwoord op de plots veranderde wereld. Een samenleving waarin iets normaals – zoals het geven van een kus – niet langer meer vanzelfsprekend is en daardoor nog bijzonderder.

Designstoel Optum wordt volledig met de hand gemaakt in Istanbul. De stoel bestaat uit een houten binnenwerk bekleed met kwaliteit schuimrubber en is afgewerkt met een prachtige stof. De stof is gemaakt van gerecycled plastic, duurzaam en goed te onderhouden. Het meubel is er in vele kleuren en onderling perfect te mix en matchen. Een comfortabele stoel die, zowel individueel als met meerdere Optums bij elkaar, in het interieur geplaatst kan worden.

Dutch Design
Rianne Koens ontwerpt meubels en accessoires en is geïnspireerd door de Turkse cultuur. Doordat deze nuchtere Nederlandse designer de Turkse taal machtig is, woont en werkt in Istanbul, kan ze de cultuur gedetailleerd observeren en omzetten naar een Westerse collectie. Eerder lanceerde Puik de Dost meubels van Rianne. Dost is het Turkse woord voor ‘vriendschap’. Dat zie je terug in het ontwerp van de zitmeubels. Ze bieden een gevoel van troost en veiligheid en – zoals de achterkant van de meubels doet vermoeden – voelt het als twee armen om je heen.

Meer informatie: www.puikdesign.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.